De nieuwe Femmagroep Roeselare Ella is meteen goed gestart!

{$items.title}

150 nieuwe, superdiverse groepen
In een superdiverse samenleving vinden vrouwen met verschillende migratieachtergrond elkaar in nieuwe Femmagroepen.  Ze ontmoeten elkaar rond wat hen bindt: de buurt, een passie, een ervaring, een behoefte. Ze verenigen zich over verschillen heen. Deze vernieuwende, open en flexibele groepen versterken vrouwen en hun gemeenschap.

Dat is het ambitieuze doel in het beleidsplan 2016-2020 van Femma.

Samenwerking in een superdivers Roeselare

In West-Vlaanderen waren er al langer dromen over een nieuwe, superdiverse vrouwengroep in Roeselare.
Want Roeselare is een mooie en kleurrijke stad geworden.  En dus een ideale buurt om samen te komen met prachtige vrouwen uit andere culturen.

Door een fijne samenwerking met de 4 dames van Femma Roeselare Stad en het dienstencentrum Schiervelde, hadden we de ideale locatie en zaal beschikbaar voor een eerste ontmoetingsavond.

Femma Roeselare Ella

Voor dit eerste initiatief waren meteen 20-tal vrouwen geïnteresseerd.  Ze kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen bij “Femma Roeselare Ella”.

Toen we elkaar beter leerden kennen, maakten we ook kennis met elkaars culturele roots. Héél wat landen waren namelijk vertegenwoordigd op die avond: Congo, Frankrijk, Somalië, Haïti, Polen, België…

Het werd een supergezellige avond tijdens het maken van enkele typische Vlaamse hapjes.

Door het grote enthousiasme werden meteen 3 nieuwe activiteiten ingepland. Aangezien iedere aanwezige vrouw graag wou dansen, organiseren we binnenkort een “interculturele dansavond”. Hierbij zullen de vrouwen hun eigen talenten inzetten bij het geven van buikdansinitiatie, HINDI-dance en uiteraard de typische Vlaamse dansen mogen ook niet ontbreken op zo’n swingend avondje.

Heb je ook een dansmicrobe te pakken?
Kom dan zeker af op woensdag 17 mei om 19h30 naar het DS Schiervelde te Roeselare!

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij Els Vanoverberghe, tel. 0496 765 882 of els.vanoverberghe@femma.be

 

Reacties

Caro schreef

Blij te zien dat de eerste avond een succes geworden is. Ziet er superleuk uit!

Linda Vereecke schreef

Het was inderdaad heel gezellig, en dat is toch ook een doel van Femma. Samen leuke dingen doen en elkaar beter leren kennen en elkaars cultuur leren kennen en appreciëren . Het was alvast een leuke start. Dat vraagt naar meer.

Reageer