De Marokkaanse keuken

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

De Marokkaanse keuken kent invloeden uit - even ademhalen - de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden-Oosterse, mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse keukens. Maar de echte Marokkaanse keuken stamt af van de eerste inwoners van Noord-Afrika, de Berbers, en van de Arabieren die het land in de zevende eeuw binnenvielen.  Wil je een Marokkaans menu op tafel zetten? Zorg dan zeker voor couscous, een tajine en de heerlijke pastillas. Win het kookboekje Marokkaans koken van Rachida Ahali.

Couscous

Dit is wellicht het nationale gerecht. Couscous zijn gestoomde griesmeelkorrels met vlees, kip of vis en seizoensgroenten, vruchten en noten. Marokkanen eten het traditioneel op vrijdag, de heilige dag juma. Elke familie heeft haar eigen couscousreceptjes, die van moeder op dochter worden doorgegeven. Wil je all the way gaan? Serveer dan de couscous op een grote schaal, zet die midden op tafel en eet er samen met je tafelgenoten uit, liefst met je handen.

Recept: Couscous met groentespiesjes

Tajine (zie foto bovenaan)
De naam tajine verwijst zowel naar de vorm van de schotel als naar het gerecht zelf. De tajine is een aardewerken schotel met een piramidevormig deksel. Hij is geschikt om vlees, kip, vis, groenten, gedroogde vruchten en specerijen samen te stoven. Door de specifieke vorm blijft het verdamte vocht ‘hangen’, waardoor de stoofschotel lang kan sudderen en de aroma’s goed kunnen vermengen.

Recept: Tajine met kip, artisjokken en ingelegde citroenen

Pastilla

Een pastilla is een pasteitje in de oven gebakken van flinterdun krokant filodeeg met een lekkere vulling. Er zijn verschillende vullingen, vooral die met kip en amandelen is erg populair. De pastilla is een feestelijk gerecht, dat vooral geserveerd wordt op bruiloften, geboorte- en besnijdenisfeesten.

Recept: Pastilla met kip en amandelen

Reacties

De Vriendt Francine schreef

Had graag het kookboekje marokaans koken gekocht in het bijzonder voor mijn taigine recepten uit te proberen gr

Reageer