De lekkerste gezonde ijsjes

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Nog enkele dagen en de grote zomervakantie begint weer! Ook al is het zonnetje nog niet veel aanwezig geweest, toch kan je zomerse sferen in huis halen door zelf gezonde ijsjes te maken. Ik vond een recept van Yvonne Eijkendujn van de populaire blog Yvestown die sinds kort een prachtig kookboek uit heeft: Yvestown kookt! Benieuwd naar haar recept?

Wat heb je nodig?

Voor de chocolade ijsjes

  • 125ml kokosmelk
  • 2 el fairtradecacaopoeder
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 snufje zout

Voor de aardbeienijsjes

  • 125ml kokosmelk
  • 1 el ahornsiroop
  • 20 aardbeien in kleine stukjes


Hoe ga je te werk?

De bereidingswijze voor deze ijsjes is dezelfde. Giet alle ingrediënten in een kom of maatbeker en meng ze met een garde tot een glad geheel; De aardbeien mogen in stukjes blijven. Giet dan het mengsel in een ijsjesvorm en zet alles 24uur in de diepvries om op te stijven.

Mmmmmmm...laat de zomer eindelijk beginnen! 

Foto: Yvonne Eijkendujn

Reacties

Bea Van Beckhoven schreef

In ahornsiroop zit er dus geen suiker??

Thys Gerda schreef

Ik heb eens gelezen dat alle siropen suiker bevatten.

Cools schreef

Spijtig genoeg is dat geen suikervrij ijsje wel zeer lekker

maar de ahornsiroop is suiker, ter zelfde titel als honing, bekijk het hoe je wil maar voor suikerzieke , opgepast, ijsje zonder suiker , is zonder toevoeging van suiker, vb neem blaadjes stevia voor de ijsje te zoeten (ik spreek van de verse blaadjes ), en dan heb je suikervrij ijs. Niet slecht je moet wennen aan de smaak.

Maria casteele schreef

Ahornsiroop is wel degelijk suiker!! 100% zeker!

Ben je diabetes-patiënt ga dan zeker langs bij de diëtiste van je diabetescentrum of bij een gewone diëtiste. Deze personen zijn daarvoor speciaal opgeleid en weten beter dan wie ook waarin suiker aanwezig is...

Reageer