De koffiekaart

{$items.title}

Heb je dat ook, dat waneer je een gezellig koffiehuisje binnenstapt met vriendinnen en de kaart voor je neus krijgt, je helemaal niet kunt kiezen tussen de eindeloze reeks soorten koffie? Lees verder als je ook eindelijk eens wil te weten komen waarvoor Latte Macchiato en Lungo staan.

Espresso: Espresso heeft een sterke smaak met een rijke bronskleurige schuimlaag.Deze sterke koffie wordt geserveerd in een klein kopje en is de basis van bijna alle Italiaanse koffie's.

Doppio: Doppio betekent  dubbel. Dit is - zoals de naam het zegt – een dubbele espresso.

Ristretto: Deze koffie is straffer dan espresso. De koffie wordt met minder water gemaakt en is dus meer geconcentreerd.

Lungo: Deze koffie is het omgekeerde van een ristretto. Deze espresso wordt met meer water bereid en lijkt het meest op wat wij krijgen wanneer wij een gewone koffie zouden bestellen.

Macchiato: Macchiato betekent gevlekt. Er wordt melk toegevoegd aan de espresso. Niet veel, slechts scheutje.

Latte macchiato: De omgekeerde wereld Van de Macchiato. Dit is gestoomde melk met een beetje espresso.

Cappuccino: Een cappuccino is een espresso met opgeklopte en gestoomde melk. Het grootste deel van de koffie is melk. De melk wordt vergroot in volume door het opschuimen met stoom. Een Cappuccino is een echte ochtenddrank en wordt nooit na de middag besteld.

Caffe latte: Wie niet zo'n koffieliefhebber is, bestelt het best een caffe latte. Deze koffie wordt met nog meer melk gemaakt dan een cappuccino, maar komt wel zonder schuimlaagje. Ook deze koffie is een echte ontbijtkoffie

Reageer