De dag van Viviane: donderdag 17 september 2015

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Wist je dat onze groepen ondersteund worden door een hele ploeg enthousiaste basiswerkers?
Viviane, van Femma Oost-Vlaanderen geeft je met dit fotoverslagje graag een blik op haar dag!

Wat een luxe! Geen afslag richting Sint-Niklaas (kantoor), maar nog eventjes verder dromen. De wekker mocht vandaag wat later gezet worden want het is een dagje “huiswerk”.  Uiteindelijk om kwart over 7 opgestaan om iedereen uit te zwaaien. Geen file naar de badkamer, geen lawaaierig verkeer op de trap naar beneden en niet aanschuiven voor een tas koffie.

8:30 De mailbox verkleinen, vergaderingen plannen, contacten en uitnodigingen sturen.  Maar zo stil in een kantoor zonder collega’s…

10:00 Tijd om ‘uit te pakken': enkele afspraken met als doel dat de Femma-groepen zich als ware ambassadeurs kunnen uitleven tijdens hun uitbreekactie.

Elke Femmagroep heeft haar eigen actie op poten gezet:

  • In Nieuwerkerken maken ze promotie op de kermis. Met een leuke quiz valt er zelfs een boekenpakket te winnen!
  • In Denderhoutem willen ze met de ideeënbox suggesties verzamelen voor de komende planning.
  • In Meerbeke-Ninove zal de cocktail niet ontbreken om er goesting in te krijgen op de vrijetijdsbeurs.

In deze twee uur ontmoet ik enthousiaste en creatieve vrijwilligers die tijd noch moeite sparen voor onze toekomstige “Femmavrouwen”. Ik ben fier dat ik met hen mag samenwerken!

13:00 RING! Nu gaat niet de telefoon maar de deurbel. De middagpauze is zelfs thuis beperkt. Mieke van Femma Lede komt langs met overschot aan promomateriaal. Dat kunnen we nog gebruiken met al die acties in het vooruitzicht.

14:00 Hop, de auto in richting Zottegem. Barbara wil graag trekker zijn voor een nieuwe Femmagroep, maar wil er niet alleen voor staan.  Aanspreken en motiveren van nieuwe dames is dus de (niet altijd makkelijke) boodschap. Ondanks weinig vrijwilligers worden al plannen gemaakt voor een eerste activiteit in november. Langzaam maar zeker vooruit…

18:00 Donderdag … niet noodzakelijk veggiedag, maar wel “Kinderen koken-dag”. Vandaag is het de beurt aan Joris die een pastaschotel met scampi’s klaarmaakt. En het is nog lekker ook!

19:00 Ontmoeting met de dames van Aalst Divers, een groep die net voor de vakantie is opgestart.
De vraag of het nu nog even succesvol zou zijn, wordt snel positief beantwoord met de opkomst van dertien dames die zeven nationaliteiten vertegenwoordigen: Guinée, Portugal, USA, Syrië, Nederland, Marokko en België.
We maken samen hapjes en drankjes  met veel Belgische producten en met het receptenblaadje. Ondanks de vele  verschillende talen is Nederlands de taal die ons verbindt.

De combinatie ‘ontmoeting en samen iets doen’  met voldoende ruimte om mekaar te leren kennen is heel belangrijk en daar spelen we met Femma graag op in.

We maken plannen voor nieuwe activiteiten. Onze volgende ontmoeting is op 27 oktober waar Aicha ons thee leert zetten en Lauren, Rania, Rachida, Ana, Djiba en Hoessei zelf ook iets lekkers meebrengen. Ja, deze dames hebben de smaak zeker te pakken.

22:30 Na een lange maar productieve dag zit ik in de auto met de radio aan. Met het liedje ‘Als je niets hebt (heb je niets om voor te leven)’ van De Mens.

Ben ik blij met het gevoel dat ‘het vele’ van deze dag de moeite waard is om elke dag voor in de weer te zijn.

 

Reacties

An Stinders schreef

Als enthousiaste vrijwillige van Nieuwerkerken wil ik Viviane bedanken voor haar enthousiasme. Zonder haar was ik de moed al lang verloren om enthousiast te blijven. Ze sleurde me door een dal van hindernissen met haar aanstekelijke lach blijvend positivisme! Straffe madam! Dank je wel Viviane.

Rita Timmermans schreef

Vivianne, je hebt er een mooie reportage van gemaakt, chapeau

Fernande schreef

Ja Viviane, zo kennen wij je hé, altijd in de weer met en voor vrouwen, doe zo voort.

Linda De Backer schreef

Voila : Viviane van kop tot teen enthousiast gelijk altijd én dat van s morgens tot s avonds , binnen en buitenshuis ! Merci !

Lucia Sampaio schreef

Dag Viviane, jammer genoeg was ik niet aanwezig op de laaste vergadering in AAlst. Mijn naam staat wel op maar ik denk dat jullie de naam van Ana (ook uit Portugal) hebben verwisseld met mijne :-) Niet erg voor mij toch :-) groetjes en tot binnenkort.

Lucia Sampaio

christa mestdagh schreef

Viviane, een mooie blik op 1 van je werkdagen! Knap geschreven.

kaat.vdb@telenet.be schreef

Viviane, knap van jou om al deze groepen een beetje bij te sturen in goede en kwade periodes.

dank u voor jouw inzet voor onze kleine groep.

Reageer