De dag van Martine: 8 maart 2016

{$items.title}

Wist je dat onze groepen ondersteund worden door een hele ploeg enthousiaste basiswerkers?
Martine geeft je met dit fotoverslagje graag een blik op haar dag!

6u40: De wekker gaat. Lieven, den echtgenoot, is in het buitenland, dus ik mag de ochtenddrukte helemaal zelf regelen. Duvel, onze lieve viervoeter, en ik doen een snel ochtendwandelingetje terwijl de kinderen zich wassen en aankleden. Even wachten bij de bakker vindt ie niet erg. 4 brooddozen en zoenen en knuffels later gaat ieder zijn of haar kant uit.

 

8u45 Collega Viviane is al opgehaald. Nu nog jarige Sofie oppikken op de carpool parking in Erpe-Mere. We rijden met ons drietjes voor de laatste keer naar Aalter. Volgende vergaderingen met het team gaan door in Beernem. We zoeken een plek die voor elke collega goed bereikbaar is en ongeveer in het midden van het gebied ligt.

Tijdens de voormiddag vertelt collega Myriam  ons over het innovatief laboratorium dat ze volgde. Heel boeiend, over mensen die de dingen met passie doen. Innovatief is gelijk aan spelregels veranderen, dat klinkt makkelijk, maar blijkt niet zo evident te zijn.
We dromen over een superdivers bad voor Femma, een Femma waarbij we een fijne mix van vrouwen bereiken.

13:00 Middagpauze met ons team. We kletsen bij over van alles en nog wat en kunnen het niet laten om toch ook over Femma te praten.
 

In de namiddag maken we in groepjes plannen om onszelf én Femma diverser te maken.  ‘Femma ontmoet met lef’ wordt geboren. 

Als groepsbegeleidster laat ik me uitdagen om met lef nieuwe dingen te proberen. Als ik het zelf kan en durf, kan ik ook vrijwilligers uitdagen of inspireren om rond te kijken in hun gemeente, om nieuwe kansen te zien en te ontdekken voor hun Femmagroep. Samen laten we Femma groeien!

 

18:00 Ik sta in Dendermonde te wachten op Judith, vrijwilligster van Sint-Gillis Boonwijk. Zij heeft magazines en kennismakingsbrochures nodig om uit te delen op de wereldvrouwendag. Zij blijkt ziek in bed te liggen en ik neem me voor om contact te houden en om zaterdag een handje toe te steken als ze ziek blijft.

18:15 Allereerste activiteit van een nieuwe groep in Dendermonde. Wendy, gloednieuwe vrijwilligster met veel passie, heeft deze avond in mekaar gebokst en zij zal ook de workshop ‘theelichtjes maken met lampenkapfolie en washitape’ leiden.  Waauw, zij doet dit op zo’n leuke manier dat de 32 deelneemsters met veel plezier nieuwe ideeën voor volgende workshops op flappen noteren. Naast een top 5 wordt er een team samengesteld én een naam gekozen: Femmadammen Dendermonde is geboren!

22:45 al thuis. Helemaal opgeladen door de positieve energie van die Femmadammen in Dendermonde. Ik kan weer tegen een stoot!

Reacties

Johanna schreef

Een hele toffe en leerzame dag ,ondanks drukke werkdagen zoveel toffe vrouwen bijeen krijgen ,,,,,petje af.

Iris schreef

super je dagverloop eens te lezen ! Drukke dag en positief en geinspireerd blijven, een voorbeeld voor ons allemaal !

Cocquyt José schreef

Hopelijk voelen jullie thuis in Beernem.

Als we met iets kunnen helpen, altijd bereidt.

Reageer