De dag van Hilde

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Wist je dat onze groepen ondersteund worden door een hele ploeg enthousiaste basiswerkers? Hilde Beuls geeft je met dit fotoverslagje graag een blik op haar dag.

7:00 We worden gewekt met muziek en ik krijg een fijn gevoel: het is vandaag maandag, mijn telewerkdag. Andere werkdagen loopt de wekker af om 6:00u en sta ik voor een drukke thuis-werkverplaatsing: het moeizame noord-zuidverkeer in Limburg dat binnenkort helemaal in de soep dreigt te draaien met tegelijkertijd 3 grote werven op deze verkeersas. Dat zal voor mij onvermijdelijk tot nog meer en langere files  leiden. Fijn dat we de kans  krijgen om 1 maal per week van thuis uit te werken.

Na mijn dagelijkse rug-oefeningen en een frisse douche geniet ik van een rustig ontbijt met de krant  erbij, geen lunch klaarmaken tussendoor, niet opjagen in het drukke verkeer…dit is luxe!

8:00 Op maandag tover ik een hoekje in huis om tot mijn werkplek: de laptop opstarten, mijn GSM binnen handbereik en nog een kopje koffie erbij.
Na het weekend start ik met mijn mails te lezen en op te volgen: deze week ook heel wat lieve mails van groepen waarvan ik afscheid moet nemen (na een herverdeling van de groepen onder de groepsbegeleiders). Maar ook ‘nieuwe’ groepen heten mij welkom als hun groepsbegeleidster…daar doen we het ook voor!

9:40 Een (onverwacht) facetime gesprek met mij collega Myriam om enkele dingen af te spreken en een overdracht van groepen…
Er staat nog heel wat op mijn to do lijstje: verslag maken, locaties vastleggen, overleg voorbereiden, Facebook checken (communicatie met jonge groepen), evaluatie maken van  een lesgever, vergaderagenda doornemen… de voormiddag is alweer goed gevuld!

12:00 Ik maakte gisteren al een vegetarische Moussaka (geen 40 dagen maar regelmatig zonder vlees) die nu de oven in kan. Een man in huis die alles klaarzet en opruimt, komt goed van pas!
12:30 Aan tafel voor een knolselder-courgette-pastinaaksoepje met venkel en de Moussaka.
13:00 Nog even mijn overleg voor namiddag en vanavond voorbereiden
14:00 Afspraak met Thoke van Overpelt Holheide. Zij nam enkele maanden  geleden samen met Elza  de fakkel over en noemen zich de ‘aanspreekdames’. Ze willen het anders aanpakken door meer actieve vrijwilligers te zoeken  die  taken willen opnemen. We bekeken hoe ze dit  concreet kunnen waar maken. We bekeken ook even hoe ze de  de webwijzer nog beter kunnen invullen..
Om 16:20 terug richting huis. Even een niet-Femmamoment: een patroon overnemen voor een nieuw naaiproject…

19:30 Hechtel-Eksel: een jonge Femmagroep met vanavond  2 activiteiten: het Naaisalon (voor zij die kunnen naaien en elkaar helpen) en de  Naaiprojecten (6 lessen naaien voor beginners die nadien ook bij het Naaisalon kunnen aansluiten). 

Aanvankelijk zijn ze gestart als Naaigroep maar ondertussen organiseerden ze ook al tal van andere activiteiten. Met Nele bekijk ik of de taakverdeling goed zit. Ze gaan nu ook samenwerken met een jongerengroep in Peer.

22:15 Terug thuis. Nog even alles klaarzetten voor de volgende dag. Ik vertrek al weer vroeg met de trein naar Brussel voor ons team Limbrant (= Team met de groepsbegeleiders van Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen).

Reacties

Jeanne schreef

Amai dat is een serieuze werkdag, ik doe je dat niet na..nog geen denken aan pensioen Hilde??Je bent nog altijd een bezig bijtje..

Dekeersmaeker Cecile schreef

Proficiat Hilde, voor je inzet voor Femma. Je maakt inderdaad lange werkdagen! Wel fijn dat je af en toe thuis kan werken! Wij als groep in Hasselt hebben altijd op je kunnen rekenen. Met je rustige stijl en empathie heb je al jaren geleden ons hart veroverd, nu kunnen andere groepen daarvan genieten...

Reageer