De dag van Ariana: 24 oktober 2015

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Met Taf(f)el tour wilden mijn collega’s en ik vooral de vrijwilligers samenbrengen op Limburgs niveau. Maar ook het nieuwe aanbod van Femma en van andere organisaties en creatieve personen voorstellen. Kortom het was een dag om te komen taffelen (vandaar de naam) en elkaar te inspireren.

Eerst was het plan om deze dag in Hasselt te laten doorgaan. Ons idee om de workshops in verschillende lokalen in de buurt van het gebouw van Beweging.net in Hasselt te laten doorgaan bleek later niet haalbaar te zijn. Dus zochten we een andere locatie en het werd Greenville in Houthalen. Een gezellig oud mijngebouw dat recent is gerenoveerd.

Vrijdagnamiddag verhuisden we bijna de helft van het provinciaal secretariaat naar Houthalen. Op een dergelijk moment herinner ik me dat ik me meer moet beschermen tegen de wilde ideeën van mezelf en mijn collega’s. Maar in de vroege avond besefte ik dat we veel werk verzet hebben en ging ik met een voldaan gevoel naar huis.

Omdat ik de sleutel van het gebouw had, was ik zaterdag als eerste vroeg op post. Heel snel merkte ik op dat de helpende vrijwilligers, de lesgevers en de collega’s één voor één binnen drupten. Wat een fijn gevoel om met een fijne ploeg aan deze dag  te beginnen!
Tegen tien uur kwamen de eerste deelnemende vrijwilligers binnen. Ik was een beetje de vlinder (bijna letterlijk) van de dag en ondersteunde ook de helpers in de bar. De zaal werd snel gevuld en na een eerste tas koffie en het welkomstwoord door de nieuwe directeur, startten de vijf workshops.


De vrijwilligers lieten zich inspireren door: Interieurstyling, Continentaal breien, Coktails maken, Talenten van bij ons en Bal Mondiale. Tussen de workshops door genoten ze van een babbeltje en een drankje want dat was ook de bedoeling van deze dag: je taffelend laten inspireren.

Reacties

Hermans Jeannette schreef

diegene die van onze groep zijn daar geweest vonden het niets ,,,verleden jaar was veel beter !!

Wies Hanot schreef

Jammer, wij ( Kiewit) waren zeer content. De 'tafelltoer' zat goed in elkaar. Wij hebben verschillende ideeën opgedaan!!

Proficiat aan onze ijverige educatieven.

Anneke schreef

Ook wij met femma Velm vonden het fijn en vooral inspirerend! We hebben heel wat ideetjes meegenomen om ons jaarprogramma voor 2016 een gezellige insteek te geven.

Lieve Lambrechts schreef

Proficiat met de geslaagde 'Taf(f)eltour'. Alles was heel goed voorbereid. We werden warm onthaald, kregen meteen een overzicht van de voormiddag. Even wat bijpraten, genietend van een heerlijke kop koffie en lekkere speculoos. We maakten kennis met de nieuwe provinciale directeur van Femma. Dan op naar de eerste workshop, de tweede, even pauze, de derde workshop... De voormiddag ging vlotjes voorbij. We hebben nieuwe ideeën voor het volgende werkjaar. Door de mooie foto's en verslaggeving kunnen we nog nagenieten van deze geslaagde voormiddag. Aan al de medewerkers een welgemeend dankjewel voor de organisatie van de Taf(f)eltour! Proficiat!

Chris Linsen schreef

Aan iedereen: bekijk het van de positieve kant: altijd is er wel iets dat je kan meenemen naar je groep. Tafelversiering, aankleding van de zaal, een demo ...en niet te vergeten de gezelligheid van vrouwen onder mekaar. Een suggestie voor de organisatie: plan het iets vroeger in zodat je nog meer groepen kan bereiken. Nu zijn er groepen die de planningsdag al achter de rug hadden en daardoor niet zijn komen proeven van jullie aanbod.

Dekeersmaeker Cecile schreef

Ook wij van Hasselt Runkst vonden de Taf(f)eltour geslaagd. In een mooi gerenoveerd en licht gebouw werden we warm onthaald. De workshops vielen mee. Sommige activiteiten in het nieuwe Femma aanbod kregen meer betekenis door de workshop te volgen en/of de standen te bezoeken. Dank.

Marianne De Sy schreef

Het lijkt me een tof idee om zo de nieuwe activiteiten voor te stellen. Kunnen we dit bij ons in de regio volgend jaar ook eens op poten zetten?

Reageer