Dag van de nabestaanden

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Een oom, een leeftijdsgenoot in het secundair, een klasgenoot in de hogeschool, een goeie vriend van m'n ouders,...  Ik denk dat we allemaal wel mensen kennen die uit het leven stapten.  Op zo'n moment is ondersteuning heel belangrijk.  Werkgroep Verder organiseert en coördineert de zorg voor nabestaanden na zelfdoding.

Werkgroep Verder organiseert ook dit jaar weer de Dag van de Nabestaanden. Deze gaat door op 21 november 2015 in Elewijt-Zemst.

Het wordt een boeiende dag met als hoofdthema ‘Schuldgevoel: kwelgeest of metgezel bij rouwen na zelfdoding?’.

Programma

Liesbeth Gijsbers geeft een lezing, Maud Vanhauwaert brengt passende getuigenissen van nabestaanden, Chris Van den Abeele komt langs om onze jaarlijkse mediaonderscheiding uit te reiken aan een journalist die het afgelopen jaar op een serene en juiste manier berichtte over zelfdoding. Daarna mogen we Vlaams minister Jo Vandeurzen verwelkomen om het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie II toe te lichten. Traditiegetrouw sluiten we de voormiddag af met het ballonritueel waarbij we een boodschap voor de overledenen oplaten aan een ballon en hen op deze manier herdenken.

In de namiddag kan er aangesloten worden bij een lotgenotengroep, een workshop of een wandeling.

Aangepast kinder- en jongerenprogramma

Er is de hele dag een aangepast kinder- en jongerenprogramma voorzien. In de voormiddag werken zij in groepjes per leeftijd om elk hun verhaal te vertellen, te luisteren en op een creatieve manier hun gevoelens te uiten. In de namiddag kunnen zij kiezen tussen een djembeworkshop, of een gespreksgroep a.d.h.v. de methodiek ‘sokken van de olifant’.

Het volledige programma is beschikbaar via deze link
Inschrijven kan hier

Vragen over zelfdoding of dringend nood aan een gesprek?  Bel 1813 (anoniem en gratis) of bezoek deze website.

Reageer