Creatief met kaartjes

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Het leek bijna alsof het versturen van kaartjes via de post helemaal zou verdwijnen. Jaar na jaar zag ik minder kaartjes in de brievenbus vallen met kerstmis, verjaardagen… De laatste tijd zit het weer in de lift. Er is wel een evolutie:  we sturen minder kaartjes, maar doen er meer moeite voor. En dat maakt het des te leuker! Met deze tips maak jij straks ook de leukste gepersonaliseerde kaartjes voor je vrienden en familie.

Begrijp me niet verkeerd: zelfs een lelijk stilleven met als boodschap ‘Beste wensen’ is zeer welkom op mijn kast. Vooral het gebaar telt. Je kan echter zoveel meer zeggen met een kaartje.

Tip 1: koop of maak een mooi kaartje

Over smaken kan je niet discussiëren. Idealiter ken je de ontvanger goed genoeg om te weten wat hij/zij mooi vindt, maar helemaal zeker ben je nooit. Een goede richtlijn: stel jezelf de vraag ‘Zou ik dit op mijn eigen kast willen zetten?’.

Je kan in heel wat winkels mooie kaarten kopen. Steeds meer mensen maken zelf hun kaartjes. Online vind je heel wat websites waar je wenskaarten kan maken met je eigen foto’s. Je kan ook iets in elkaar knutselen.

Tip 2: Gebruik een persoonlijke boodschap

Laat je ontvanger voelen dat je hem/haar écht wel kent en dat je de tijd neemt om iets persoonlijk te schrijven. Je moet hiervoor heus niet zelf een getalenteerd schrijver zijn. Er zijn talloze opties als je de interesses van iemand kent: citaten, wist-je-datjes, rijmpjes… Via googlle vind je snel heel wat ideetjes.

Voel je de inspiratie al komen? Kruip dan zelf in je pen! Schrijf bijvoorbeeld een rijmpje. Het mag zelfs een flauw rijmpje zijn. (Dat zijn vaak de leukste).

Tip 3: Gebruik stickertjes

Je denkt misschien: is dat niet voor kinderen? Nee hoor! Stickertjes op wenskaarten kleven is voor iedereen leuk. En een makkelijke manier om elk kaartje écht uniek te maken.

In mijn schoonfamilie krijgt iedereen wenskaartjes van de grootouders met citaten, weetjes, persoonlijke boodschappen… Maar de stickertjes maken het écht af!  

Tip 4: Verzin zelf een reden

Je moet niet altijd wachten tot er een gelegenheid is om een kaartje te sturen. Niet enkel verjaardagen en feestdagen dus.

Femma verkoopt nu wenskaarten met inspirerende vrouwen ten voordele van Gregoria Apaza. Deze vrouwenorganisatie vecht voor vrouwenrechten in Bolivia en verdient zeker onze steun. Je kan bijvoorbeeld vrouwen van hier een goed gevoel geven door zo’n kaartje te bezorgen met een leuke boodschap. "Jij bent even inspirerend als..." of "Jij bent even nobelprijswaardig als...".

Je vindt de kaartjes in de Femma-boetiek.

Reacties

Hilde schreef

Zelfgemaakte kaartjes zijn nèt dat tikkeltje persoonlijk vind ik. Ik ben zelf ook graag creatief bezig (momenteel met Project life) en recycleer daarbij maar wat graag.

Reageer