Confituur maak je toch zelf?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Confituur van aardbeien heb je al vast wel eens gemaakt. En kersen- of rabarberconfituur lukt ook nog wel. Maar heb je al ooit kersen met chocolade gecombineerd? Of rabarber met bosbier? Met de recepten van madam Confituur maak je dat allemaal!

Wie is wat?

Jam: maak je met stukjes fruit of groenten en suiker. Jam is de algemene Nederlandse term en wordt vooral in Nederland gebruikt.
Confituur: de algemeen Belgisch-Nederlandse naam voor jam is confituur.
Gelei: bij het maken van gelei gebruik je enkel het sap van de vruchten en laat je dit samen met de suiker koken. Gelei maak je vooral van fruit met veel pitjes (bijv. een aantal bessoorten). Het resultaat is helder en transparant.
Marmelade: is een jam of confituur van de schillen en het vruchtvlees van citrusvruchten, en smaakt bitter-zoet.

Kersenconfituur mon cherie-stijl (afbeelding zie boven)

Druivengelei met cava

Rabarberconfituur met bosbessen en bosbier

Abrikozenconfituur met amandelen en rozijntjes

Nog veel meer soorten confituur, gelei en marmelade vind je in het pas verschenen boek Madam Confituur. Alle mogelijke fruitsoorten verdwijnt in de confituurpot van een enthousiaste Katrien Hoebers, soms in verrassende combinaties. En het leuke is dat het altijd om kleine hoeveelheden gaat. Zo kun je naar hartenlust variëren en proeven.

Reageer