Citizens for the foodture

{$items.title}

“Als ik op zaterdag in de winkel rondkijk weet ik zelden nog waarmee ik ‘goed’ doe voor de wereld en mijn gezin: Fairtrade bananen of appelen van dichtbij huis? Biovlees of toch maar die hamburgers op basis van insecten uittesten? Tonijn met of zonder MSC label?”

Herkenbaar? Als burger hebben we heel wat idealen en goede bedoelingen. We willen graag dat wat we kopen goed is voor de planeet, voor de boeren en voor ons, maar het wordt ons als ‘gewone’ consument niet gemakkelijk gemaakt. We moeten moeilijke keuzes maken: er is een overaanbod aan producten, vaak is er te weinig informatie of is het product te duur. En liefst moet het winkelen ook nog snel snel in onze drukke agenda passen.

Hoe kunnen wij als consument toch ons steentje bijdragen? Hoe kunnen supermarkten ons helpen? Kunnen wij supermarkten helpen om het anders te doen?

Duurzame voeding: beste en makkelijkste keuze?
Vredeseilanden en Fairtrade Belgium gaan samen met consumenten  op zoek naar hoe we van duurzame voeding de beste en makkelijkste keuze kunnen maken. We nodigen jou uit voor  een parcours waarin je meer inzicht verwerft in consumentengedrag en  in de wereld van de voedselindustrie. Samen denken we samen actief na over concrete actiepistes voor een duurzamer winkelaanbod

Dek mee de tafel van de toekomst
Het blijft geen praatbarak, geen onderonsje.  Professionals uit de voedingssector komen langs, zij willen graag  weten hoe wij onze ideeën in praktijk kunnen omzetten en hoe we supermarkten kunnen inspireren.
Inschrijven kan voor een eerste sessie in Kortrijk, Diest of Antwerpen!

Reageer