Budgetvriendelijke tips voor je citytrip naar Londen

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Met je vriendinnen een citytrip naar Londen gepland? De Britse hoofdstad biedt voor ieders budget mogelijkheden, van buitensporig chic tot gezellig low-budget. Met deze budgetvriendelijke tips in het achterhoofd bezoek je Londen voordelig.

Vervoer naar en in Londen
Met Eurostar spoor je budgetvriendelijk in minder dan 2 uur tot in het centrum van de Engelse metropool. Eurostar pendelt dagelijks tussen Brussel en Londen. Tijdig vooraf boeken is een slimme garantie voor prijsgunstige treintickets.
Tip! Neem een kijkje op de website van Eurostar voor nog meer voordelen tijdens je citytrip. Let’s go!

Als je in Londen kiest voor het openbaar vervoer, neem dan zeker een Oyster Card. Deze oplaadbare kaart is de handigste en meest voordelige manier om te reizen per metro, bus, tram en DLR. Een Oyster-kaart is een elektronische smartcard die je in winkels, bij ondergrondse kassa’s of online kunt bijvullen. Je kunt je seizoenkaartje op de Oyster-kaart zetten, zodat alle reizen binnen de geselecteerde zones eronder vallen, of hij kan worden bijgevuld naar gelang je hem gebruikt. De prijs van de rit wordt van het saldo afgetrokken. Oyster werkt met een prijsbeperkend systeem, dus je betaalt nooit meer dan de gelijkwaardige Day Travelcard-prijs voor alle enkele reizen in zones 1 tot en met 6.

Gratis attracties
In Londen vind je enkele van de beste musea en galerieën van Europa, waar je kunt genieten van kunstschatten in schitterende gebouwen. Gratis toegang krijg je (met uitzondering van speciale tentoonstellingen) bij de National Gallery, het British Museum, Tate Modern, Tate Britain en de National Portrait Gallery. In South Kensington vind je de Victoria and Albert, de Science and Natural History musea en in Greenwich het National Maritime Museum.


Tate Modern vanop Millenium Bridge

Halve prijs
Koop theaterkaartjes voor de helft van de prijs. De Tkts ticket kiosken op Leicester Square of Canary Warf bieden op de dag van de voorstelling kaartjes van veel West End producties aan voor de helft van de prijs.

Woon een gratis muziekoptreden bij in een platenwinkel
Steeds meer bekende en minder bekende muziekgroepen doen platenwinkels aan om hun nieuwe cd te promoten. De grote muziekwinkels zoals HMV houden regelmatig gratis optredens, ook onafhankelijke winkels zoals Rough Trade East volgen deze trend.

Naar de markt
Ga op koopjesjacht op de fantastische markten in Londen. De allernieuwste is de Sunday Market in de Old Truman Brewery bij Hanbury Street, E1. Dit is een up-market locatie waar ontwerpers hun unieke waren rechtstreeks aan de consument aanbieden. Neem vooral ook een kijkje bij Old Spitalfields, E1, Camden Lock, NW1, Greenwich, SE10 en Portobello Road, W10.

Great British Heritage Pass
Schaf de Great British Heritage Pass aan. Met deze pas kan je op veel historische plekken terecht.

Budgetvriendelijk verblijf

  • Campus. Overnacht op de campus van Brunel University en Kingston Univerity. Zij bieden eenvoudige maar uitstekende accommodatie aan. Verwacht geen hotelfaciliteiten.
  • Budget hotel. Overnacht in een budget hotel. In de stad of  op een van de luchthavens kan je terecht bij een van de Travelodge hotels. Kamers met goede faciliteiten en aantrekkelijk geprijsd.

Filmlocaties
Bezoek een filmlocatie. Veel bezoekers komen vanwege een film die ze hebben gezien. En het kost niets om op de plek te staan waar de acteurs en regisseurs hun voetsporen hebben nagelaten. Bezoek bijvoorbeeld de locaties van An American Werewolf (Piccadilly Circus, Trafalgar Square, London Zoo).

Maak gebruik van gratis wifi
Snel nog wat gratis informatie opzoeken? Londen telt meer en meer cafés en openbare ruimtes waar je gratis kunt surfen. Het Barbican Centre, Camden Arts Centre of de Royal Festival Hall hebben allemaal gratis wifi. Bekende ketens zoals McDonalds, Starbucks, Pret à Manger en Le Pain Quotidien bieden dezelfde service aan.

PRAKTISCHE INFO
Londen: www.visitlondon.com

Bron: © de Reisreporter

Heb je nog andere tips? Reageer!

Geschreven door Christine Liefsoens.

Reageer