Brugge, die spirituele schone

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Brugge, je waarschijnlijk bekend als Werelderfgoedstad, 'het Venetië van het Noorden' of tijdelijke gaststad voor de expo Körperwelten.  Maar wist je dat deze stad nog veel meer te bieden heeft dan chocolade, friet, historische gebouwen en romantiek?! Brugge bulkt ook van de zingevende initiatieven.

Wie de joods-christelijke traditie genegen is, zal bijvoorbeeld zeker smullen van het aanbod op www.bijbelhuiszevenkerken.be Je kan er niet alleen terecht voor een Bijbeltentoonstelling in het belevingsmuseum, maar sinds kort stippelde men op het groene domein ook een spirituele wandeling uit. Klik hier voor meer info over dit nieuwe aanbod.

Ook de Magdalenakerk blijkt een ideale ruimte voor perspectief. Op maandagen 3 november, 17 november en 1 december kan je er bijvoorbeeld symbolisch op stap met de volgende drie sterke vrouwen: Claire Ly, Hannah Arendt en Etty Hillesum.  Deze vorming wordt georganiseerd door het Yot vzw, een organisatie die zich terecht 'labo voor levensbeschouwing' noemt. Surf voor meer informatie over hun volledige aanbod naar www.yot.be.

Heb je na al die spirituele wandelingen, friet en romantiek nog een gaatje over tijdens je bezoekje aan Brugge? Spring dan zeker ook eens het Symposium binnen. In deze woordenwinkel vind je beslist een mooi souvenir voor een geslaagde dag. Op hun website staat de volgende mysterieuze en mooie omschrijving van wat je er kan vinden:

'wij maken van woorden of gedachten
dingen om te geven
op momenten die er toe doen.'

Kortom, zin in een zingevend uitje? Overweeg dan zeker Brugge die spirituele schone eens!

Reacties

Daniël Vandecasteele schreef

"Die spirituele schone" is een bijnaam die ik nog nooit gehoord had, tot mijn begeleide wandeling vorige week. Brugge blijkt ook de 'culinaire schone' te zijn...

Reageer