Blijf van mijn lijfje

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Na de afleveringen over vrouwenbesnijdenis in Via Annemie, was ik diep geschokt. Ik wist wel dat vrouwenbesnijdenis nog altijd bestaat, maar dat het er zo erg aan toe ging, daar werd ik toch even stil van.
Voor het maartnummer van Femma magazine mocht ik Annemie Struyf persoonlijk ontmoeten. Wat een vrouw! Maar ook na het gesprek met Annemie was ik verdrietig en stil. "Vrouwenbesnijdenis is een probleem dat een hele maatschappij kan ontwrichten!" Dit kan Femma toch niet onberoerd laten.


Ondertussen verscheen ook haar boek 'Blijf van mijn lijfje' dat ze samen met haar dochter schreef. Hierover gaat het boek:

Tijdens de opnames van Via Annemie ontdekte Annemie Struyf dat in Kenia nog steeds massaal veel jonge meisjes op gruwelijke wijze worden besneden. Elke dag opnieuw worden er op afgelegen plekken honderden meisjes in vreselijke omstandigheden verminkt. Verontwaardigd om zo veel verborgen onrecht stortte Annemie haar hart uit bij haar dochter Johanna Laurent. De pas afgestudeerde journaliste trok op onderzoek uit in België en ontdekte dat genitale verminking ook bij ons een taboe-onderwerp is. Ze ontmoette meisjes en vrouwen die hun land ontvluchtten om te ontsnappen aan de mutilatie, maar bovendien blijkt dat zelfs in het westen jonge meisjes in het grootste geheim besneden worden...

Annemie vertrouwde me toe dat ze ongelooflijk blij is dit boek te mogen schrijven. Aan de andere kant is ze bang dat het boek slecht zou verkopen omwille van het moeilijke thema. 'Blijf van mijn lijfje' is een opvangproject in Kenia dat wordt geleid door Tobias en Amina, zij hebben een vluchthuis gecreëerd voor jonge meisjes die aan de genitale verminking willen ontsnappen. Door dit boek te kopen, kan je het project steunen.
Dus heb je net als ik het gevoel om iets te doen voor deze vrouwen, koop dan het boek of steun deze organisatie. Alle informatie over het project vind je op www.hopeforkabondo.org

Wil je trouwens meer lezen over waarom vrouwenbesnijdenis nog altijd bestaat, hier lezen jullie nog een interessant artikel.
 

Reageer