Betuig je solidariteit op deze Internationale Dag van de Vrede

{$items.title}

Vandaag 21 september 2016 start de 27ste Vlaamse Vredesweek.  Dit jaar ligt de focus op Congolezen die strijden voor verandering. Ook jij kan hun stem versterken.

In Congo nemen jonge activisten hun toekomst in eigen handen. Deze nieuwe generatie strijdt op een geweldloze manier voor veiligheid, inspraak en sociale rechtvaardigheid. Congolese jongeren zetten zich in 2016 in voor eerlijke verkiezingen.

Tijdens de Vredesweek, die loopt van 21 september tot 2 oktober 2016, geven Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen in samenwerking met 20 partners, waaronder Beweging.net, een stem aan moedige jongeren uit Congo. Micheline Mwendike (30) van de burgerbeweging Lucha is één van hen. Ze komt getuigen op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel over haar strijd.

Burgers wordt gevraagd om hun solidariteit te tonen met de Congolese geweldloze strijd. Neem een foto van jezelf met de afbeelding van de Congolese vlag met hierop de hashtags ‘#Vredesweek #SolidaritéCongo’. Of deel de afbeelding op sociale media met deze hashtags. Je kunt de afbeelding downloaden op de campagnewebsite

Op de campagnewebsite kun je terecht voor meer achtergrond over het thema. Je ontdekt er voorts ons educatief en bezinnend aanbod en, tot slot, de activiteitenkalender.

Meer info:  www.vredesweek.be

Reacties

Luce Stappaerts schreef

De kerngroep van Femma Sint-Jozef Edegem

steunt mee de solidariteitsactie van de Vredesweek!

Reageer