BARAKA BIKE : Het geluk op de fiets

{$items.title}
Ontdek Schaarbeek op een alternatieve manier op de Brusselse autoloze zondag.

Op zondag 18 september stellen Femma Quartier, Femma Brussel en co-housingproject Habitat Casa Nova samen een fietstocht voor die de deelnemers zal leiden doorheen het alternatieve sociale weefsel van Schaarbeek en omgeving.

De autoloze zondag draait om alternatieve mobiliteit, om anders (samen)-leven in een grootstad en daar hebben Femma en Habitat Casa Nova wel oren naar! Daarom sloegen Femma en Casa Nova de handen in elkaar om samen een alternatieve fietstocht uit te werken. Doel van de fietstocht: de verborgen pareltjes van Schaarbeek ontdekken en een aantal initiatieven rond samenwonen en samenleven in Schaarbeek bezoeken.

Hoe ziet het programma eruit?
  • 13u: ‘pimp your bike’-workshop bij Casa Nova – kom je fiets versieren met bloemen, linten, washi-tape en wat nog meer!  Casa Nova vind je in de Goossensstraat 19, Schaarbeek.
  • 14u: start van de fietstocht . We bezoeken onder andere Casa Nova zelf, Biloba, Novanois… Onderweg worden we verrast door een vleugje pianomuziek…
  • 17u – 17u30: Aankomst op de Josaphat site / wasteland waar Commons Josaphat ons meer vertelt over dit initiatief. Op het terrein zelf maken we samen met Jardin Latinis en Recup’Kitchen cocktails en mocktails op basis van gerecupereerd fruit. Ondertussen genieten we van live muziek. De muziekacademie van Schaarbeek vaardigt verschillende muzikanten af om te komen spelen!

De fietstocht is toegankelijk voor jong en oud. Alle uitleg onderweg zal gegeven worden in het Frans en het Nederlands. De fietstocht is gratis, maar voor de cocktails en mocktails vragen we een vrije bijdrage.

Meer info en inschrijvingen bij Caroline Van Meerbeek
caroline.vanmeerbeek@femma.be
, Tel. 0499.16.12.20

Reageer