Aspergetijd!

Mijn hartje zingt als ik bij de asperge- en aardbeienboerderij in de buurt eindelijk dat bord zie schitteren:  'Verse asperges te koop'.  Ik zou ze dagelijks kunnen eten en word ze nooit beu.  Jammer genoeg eten de gezinsleden ook graag eens iets anders.  Dus ik beperk me tot 2 (oké... 3) keer per week.  De groene als het snel moet gaan, want die moet je niet schillen.  Witte als ik wat meer tijd heb.  Met een slaatje, een eitje, wat garnaaltjes, enz.  mogelijkheden genoeg!

Via onze receptenzoeker vind je al snel enkele lekkere suggesties.

Asperges op zijn Vlaams

Deze klassieker blijft altijd even lekker.  Simpel als wat!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kg asperges
  • 150 gram boter
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 bosje fijngehakte peterselie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

En zo ga je te werk:

  1. Schil de asperges zeer zorgvuldig met een dunschiller:  begin te schillen vlak onder het topje en ga zo naar beneden.  Snijd of kraak het harde vlezige uiteinde af.
  2. Breng lichtgezouten water aan de kook, voeg d asperges toe en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Plet de hardgekookte eieren en kruid ze met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Laat de boter smelten.  Roer de eieren door de boter.
  5. Laat de asperges goed uitlekken, overgiet ze met de saus en garneer met de fijngehakte peterselie.

Simpel, toch?  Dit recept vind je in het boek 'Koken voor Starters'.  Een boek vol met smakelijke gerechten, die geen aanslag plegen op je tijd, noch je portemonnee!  Te koop in de Femmaboetiek.

Wat is jouw favoriete aspergegerecht?

Reacties

christiane schreef

Als je vlaamse asperges klaar maakt dan liefst in het vlaams gesproken dan engels,

Tamara schreef

Ik heb ondertussen al zoveel manieren uitgetest om asperges te eten... Maar laten we eerlijk zijn, deze manier is toch de beste hoor!

Reageer