Appels met geschaafde asperges, gorgonzola en pecannoten

{$items.title}

Als grote groenten-en fruitfanaat, ben ik altijd en overal op zoek naar fijne manieren om ze klaar te maken. Toen ik de spiralizer of spiraalsnijder ontdekte, werd ik helemaal gek! Want in een handomdraai maak je van courgettes swingende sliertjes, van rode bieten fleurige schijfjes en van appels heerlijke kringeltjes, je kan het zo gek niet bedenken.
Ali Maffucci, dé spiralizer-experte, laat in haar boek Inspiralized zien hoe je dat allemaal doet! Eén van mijn favoriete recepten uit haar boek is dit:

Wat heb je nodig?
voor de dressing
1 el honing
1 el olijfolie
1 el rodewijnazijn
2 tl dijonmosterd
1 el water
1 el gesnipperde sjalot
zout en peper

Voor de salade
10 grote groene asperges, harde onderkant verwijderd
50 gr waterkers
35 gr pecannoten, grofgehakt
1 appel, gespiraliseerd
30 gr gorgonzala verkruimeld

1. Bereid de dressing. Klop de ingrediënten in een middelgrote kom door elkaar. Proef en breng naar behoefte op smaak.
2. Maak de salade. Snijd de asperges met een dunschiller in linten. Meng de asperges, de waterkers, de pecannoten en de appelnoedels in een grote kom.
3. Besprenkel met de vinaigrette, schep alles door elkaar en bestrooi met gorgonzola.

Voeg voor extra eiwitten dunne plakjes kip of quinoa toe.

Smakelijk!
Ik ben ondertussen helemaal geïnspiraliseerd, want je kan plots gezonde alternatieven maken van spaghetti bijvoorbeeld. Vervang de pasta door gespiralizeerde courgettes en je hebt een gezond bord. Sinds ik de spiralizer in huis heb, krijg ik zin om eigen recepten te bedenken en klassiekers te vervangen.

Kennen jullie nog lekkere rececepten met de spiralizer? Laat ze gerust weten in de reacties hieronder.
 

Reageer