Anders op vakantie

{$items.title}

Heb jij afgelopen zomer dat hotel van die bekende touroperator links laten liggen? Platgetreden paden verlaten? Je aan iets nieuws gewaagd? Vertel het ons!
Je kans dit jaar gemist? Dan zijn hier enkele leuke tips voor je volgende  vakantie!

Slapen tussen de schapen
Voor wie actief, maar zonder stress op vakantie wil.  Met de kids is het heerlijk vertoeven op een boerderij in een rustige en groene omgeving. Terwijl je als ouders tot rust komt, leven je kinderen er zich uit. Dollen met de geitjes, op de tractor mee gaan hooien of een pasgeboren lammetje een flesje geven… Het kan in natuurboerderij het Bolhuis in Molenstede (Diest).  Als gast kan je logeren in een oude, authentieke pipowagen of in een apart gastenverblijf in de boerderij. Als je zelf enthousiast bent en aangeeft wat je wil doen, is er veel mogelijk!

Paalkamperen


(foto © TPA)

Een paalkampeerplaats is een plaats in het bos waar je wild kan kamperen, maar legaal en gereglementeerd. Vorige zomer werd de enige Vlaamse paalkampeerplaats geopend  in Arendonk. Verwacht hier geen grote luxe, geen warme douche of uitgebreid ontbijtbuffet. De enige voorziening is een waterpomp in de grond, die grondwater oppompt. Dat water is niet drinkbaar, maar is wel goed om je te wassen of iets af te wassen. Pure natuurbeleving, back to basics! Er is plaats voor drie tentjes en maximum 10 personen. Je mag maar 48 uur op de kampeerplaats blijven. Ecologisch is het ook, er staat zelfs geen vuilbak. Afval moet je terug mee naar huis nemen. Beetje zin voor avontuur? Dan kan dit voor jou een unieke ervaring zijn om je grenzen te verleggen.

Thuis in andermans huisVia huizenruil kan je voor weinig geld op een luxueuze manier op reis. Je ruilt je woning letterlijk voor een tijdje met een ander gezin, mensen van over de hele wereld.  Met kleine kinderen ruil je best met een gezin dat ook jonge kinderen heeft, zo moet je nooit speelgoed meenemen.  Je beschikt over alles wat je thuis hebt. En soms nog veel meer. Meestal heb je ook contact met de buren, die zijn altijd benieuwd naar de nieuwe bewoners. Huizenruil vraagt een goede voorbereiding! Denk vooral goed na of je wel wil dat er iemand anders in je huis zit. Goede afspraken met je ruilers maken is ook ontzettend belangrijk. Als je nieuw bent, kan je best ruilen met iemand die het al vaak heeft gedaan. Die weet hoe het werkt.

Ook iets nieuws proberen?

Geschreven door Christine Liefsoens

Reageer