Alternatief op vakantie: in een boomhut

{$items.title}

‘Hoog in de bomen ben je één met de natuur, weg van alle dagelijkse stress’

Eind deze zomer ga ik voor het eerst op reis in een boomhut samen met mijn vriend Patrick en onze kindjes Kobe (4) en Frauke (2). Nu onze kindjes groter worden, vind ik het hoog tijd om andere manieren van reizen te ontdekken, betaaalbaar en weg van alle dagelijkse stress!

Het verblijf in een boomhut is een kinderdroom die eindelijk uitkomt! Als kind en student ging ik al graag ‘anders dan anders’ op reis, ik deed een tijdje vrijwilligerswerk in Afrika, ging op natuurweekend met de jeugdbeweging …Toen ik mijn vriend leerde kennen en we kindjes kregen, beloofden we plechtig aan elkaar dat we van onze kinderen wereldburgers zouden maken en dat we hen zoveel mogelijk van de wereld en de mooie natuur die we hebben, wilden laten zien.

Vogeltjes fluiten als je wakker wordt
Nu onze kindjes wat groter worden, kunnen we beginnen met onze leuke maar ‘andere’ weekendjes en vakanties. Vorig jaar namen we de kindjes mee op natuurweekend en zochten bewust plaatsen op waar je één wordt met de natuur: van boomkroonwandelingen, strandwandelingen tot zelfplukboerderijen. We zoeken telkens bewust de natuur op, en een boomhutvakantie leek ons ideaal om onze kindjes te laten kennismaken met een andere manier van reizen. Het gevoel één te zijn met de natuur, vogeltjes te horen fluiten als je wakker wordt … Wat kijken we ernaar uit om ons te verenigen met de natuur! En het is een geweldige manier om echt ‘quality time’ door te brengen met ons gezin en even weg te zijn van de dagelijkse drukte en sleur.

Waar we zullen verblijven? Via Eurocamp vonden we een authentieke én groene camping in de Jura in Frankrijk. Een prachtige streek, waar we kunnen genieten van de natuur, kunnen zwemmen en voor kinderen is er van alles te beleven. De boomhut zelf bevindt zich op 3 tot 5 meter boven de grond en is ingericht met alles erop en eraan. Er is zelfs een beveiligd terras met houten tuinmeubels zodat we samen kunnen onthaasten hoog in de bomen, zonder internet en zonder smartphones (lacht). We weten nu al dat onze twee kleine avonturiers deze vakantie geweldig gaan vinden! Dit wordt onze meest originele, milieuvriendelijke en avontuurlijke vakantie ooit! Op ons to-do-lijstje staan nog meer alternatieve vakanties, zoals een verblijf in een vuurtoren, een strandhuisje, een pipowagen en een tipi. Maar eerst genieten van deze vakantie (lacht).

Meer info over boomhutvakanties in Frankrijk? www.eurocamp.nl

Reageer