Als je kind vraagt waar ze vandaan komt

{$items.title}

Je bent mama (of papa) van een kind dat ergens op de wereld nog een set ouders heeft. Als ouder heb je daardoor een aantal extra uitdagingen die een biologisch ouder niet tegenkomt. Hoe pak je ze aan? Praten met ouders die hetzelfde meemaken, kan heel aangenaam zijn. 


Praktijk voor psychotherarpie De Veelsprong in Brasschaat organiseert vormingsavonden over dit thema.

FOTOCREDIT: STEFAAN BEEL


In ons magazine van mei maakte je al kennis met Annelies uit Zarren. Ze vertelde jou over de taakverdeling binnen het gezin. Nu deelt ze graag met jou hoe zij omgaat met haar kindjes als hun afkomst ter sprake komt. Beide kindjes zijn geadopteerd en hebben naast Annelies, ergens op de wereld dus nog een mama.


‘De kindjes weten dat ze van Afrika komen. Mijn zoon weet net iets meer dan mijn dochtertje omdat hij wat ouder. Het is soms wel grappig hoe mijn dochtertje ermee omgaat. Die kan soms echt trots zijn op haar huidskleur en zeggen: ik kom van Afrika.

Met mijn man sprak ik af om zo eerlijk mogelijk antwoord te geven op de vragen van de kindjes over hun herkomst. Maar wel binnen de mate van hun leeftijd. Ik vind onze dochter bijvoorbeeld nu nog te klein om alle details te horen rond haar afkomst.

De kindjes hebben allebei een rugzakje mee. De één iets groter dan de ander. Soms voel je dat wel in de opvoeding. Je weet bij sommige fases van je kind bijvoorbeeld niet of het eerder adoptie- of juist leeftijd gerelateerd is. Praten met andere adoptie-ouders helpt. Wij hebben zeer veel contacten in die wereld. Het is soms heel fijn om eens te praten met mensen die op dezelfde golflengte zitten en dezelfde dingen meemaken die jij tegenkomt.

Data: dinsdag 24 mei en dinsdag 31 mei 2016
van 19.30u tot 21.30u
Prijs: 30 euro, koffie en thee inbegrepen
Locatie: het mooie gebouw van WZC Salvé, Rustoordlei 75, 2930 Brasschaat
Begeleiding
Miriam De Rycke Integratief psychotherapeut
Inschrijven
Mail naar miriamderycke@deveelsprong.be of bel 0474/351116.
Deelnameprijs over te schrijven op rekeningnummer BE85 97309624 0606 met vermelding ‘vormingsavonden’ en je naam.

Reageer