'Als het borstenakkoord er komt, schrijf ik een boek'

{$items.title}

Ann Reymen (2de van links) met moeder en zussen (Foto: Anja Blevi)

Het borstenakkoord kwam er en Ann Reymen (°1977) hield woord. Haar boek 75B  verscheen in oktober.

Wat vooraf ging:

Vorig jaar schreef radio- en tv-presentatrice Ann Reymen een open brief schreef aan minister Maggie De Block. Daarin pleitte ze voor een beter terugbetalingssysteem bij borstcorrecties. Omdat vrouwen de keuze om voor een reconstructie met eigen weefsel of met goedkopere siliconen niet zouden moeten maken op basis van hun budget. ‘Een nieuw paar borsten is geen nieuw paar schoenen.’ In de brief sprak ze uit ervaring. Ann heeft zelf ‘nieuwe’ borsten. Ze liet een preventieve mastectomie (borstamputatie) en borstreconstructie uitvoeren toen bleek dat zij belast is met een erfelijk kankergen.


Mijn borsten zijn nu gemaakt van mijn buik. Had ik maar niet zo op mijn lijn gelet, dan waren ze nu dikker

Het boek is eigenlijk een reconstructie van een reconstructie en geeft antwoord op heel wat praktische vragen. Samen met haar zus, auteur Nele Reymen, gooit ze in dit boek alles op tafel. Ann vertelt open en eerlijk, soms ook heel direct. Met zelfrelativering en humor die soms een beetje zwart uitslaat. Zoals klinken met champagne als reactie op het slechte nieuws en protheses die met een klets op de grond vallen. Maar het boek is vooral bedoeld als stevige duw in de rug voor alle vrouwen die borsten hebben, hadden of nog moeten krijgen.

 

75B. Een vrouw, twee borsten. Een reconstructie,  Ann Reymen, Uitgeverij Horizon, handcover, 256 blz. – ISBN 9789492159823  (ook verkrijgbaar als E-book: ISBN 9789492159830)

Win je eigen exemplaar
Wij mogen 5 exemplaren van 75B wegschenken. Vul het deelnameformulier in en waag je kans. Deelnemen kan tot en met 20 januari 2017.

Reacties

Vandersteegen Mirèse schreef

Ik ben nieuwsgierig naar de inhoud vh boek. Ik heb 2 keer borstkanker gehad: een keer rechte en 7 j later links.

Ik ben slechts delen borst kwijt. Aan de ene meer dan aan de andere kant wat hemdsbloezen scheef doet trekken. Maar we leven nog en ik voel me momenteel 'gezond'. Hopend dat enkel de goede dingen uit 'drie' bestaan, zend ik u 2017 wensen voor 't nieuwe jaar.

Vergote Lionette schreef

ik ben benieuwd naar het boek

Reageer