Alles wat je nog niet wist over de olijf

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

De olijf is de vrucht van de olijfboom en bestaat in verschillende soorten. De olijf zelf wordt gegeten en uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen.

Groene en zwarte olijven
De groene en de zwarte olijven. De groene olijven zijn de onrijpe vruchten en de zwarte zijn de rijpe vruchten. De zwarte olijven zijn dus iets zachter en wat sterker van smaak.

Ten minste houdbaar tot
Je kan olijven 1 à 2 weken in de koelkast bewaren. Giet het vocht uit de verpakking erbij, tot de olijven  volledig onder staan en sluit de doos of pot.

Invriezen
Veel mensen weten dit niet maar je kanolijven ook invriezen, en dit tot 3 maanden lang. Dan doe je de olijven, zonder vocht, in een diepvriesdoos en vries je ze in. Ontdooide olijven mag je niet meer opnieuw bewaren of invriezen.

Bereiden
Olijven worden niet vers van de boom gegeten. Ze worden eerst een jaar lang in een zoutwaterbadje gelegd om de bittere smaak te verwijderen. Het proces kan worden versneld door de schil in te kerven, waardoor het zout sneller door de vrucht wordt opgenomen. Veel olijven worden niet ingemaakt, maar door middel van persing tot olijfolie verwerkt.

Gerechten met olijven
Olijven kunnen in allerlei gerechten verwerkt worden zoals salades of pizza's. Ze zijn eveneens populair als aperitiefhapje.

Reageer