Alle zonnecreme-tips voor deze zomer op een rijtje

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

We gaan steeds langer op vakantie en zoeken vaak de zon op. Egypte, Turkije, Griekenland, Spanje, Italie: heerlijk, maar onze huid is die felle zon niet gewend. Het is dus ook niet gek dat we sneller zonschade opbouwen.
En wat veel mensen niet weten: die zonschade gaat niet weg, maar bouwt zich jarenlang op. Deze schade zorgt er mede voor dat je mogelijk huidkanker krijgt. De basis voor de huidschade wordt dus al vaak gelegd in onze jeugd (of die van je kinderen), daarom is het zo belangrijk om de huid van je kind goed te beschermen.

foto: shutterstock

We weten allemaal dat we bescherming nodig hebben tegen de schadelijke UV-stralen, die kunnen leiden tot huidkanker en veroudering van de huid. De grootste fout die je kan maken, is dan ook het niet gebruiken van zonnecrème.
Hieronder geven we je graag enkele nuttige tips mee nu de zomer begonnen  is:

- Smeer rijkelijk. Een veelgemaakte fout is om te zuinig te zijn.
- Stop altijd een fles zonnebrandcrème in je tas. Zo ben je op elk onverwachts terrasje met vriendinnen voorbereid!
- Ga zo min mogelijk in de volle zon tussen 12.00 en 15.00. Dan is de zon het gevaarlijkst. Laat je dan eventueel verwennen met een schoudermassage, picknick of lunch onder een parasol of boom. Of geniet van een heerlijke siesta!
- Smeer je in na het douchen! Maak van je huid beschermen net zo’n gewoonte als het poetsen van je tanden.
- Koop elk jaar nieuwe zonnecreme: De vervaldatum  is erg belangrijk, want de actieve ingrediënten in zonnecrème kunnen na verloop van tijd hun werking verliezen.
- Vergeet niet om op de fles te kijken hoe je ze moet bewaren. Blootstelling aan hitte kan de werking van de zonnecrème verstoren.
- Als je in de zon loopt, blijft je zonnecrème maximum twee uur goed. Breng dus zeker om de paar uren een nieuwe laag aan – zeker in combinatie met zwemmen!
- Er blijkt helemaal geen 'waterproof' zonnecrème te zijn. Het enige wat kan is een waterresistente crème, die je 40 tot 80 minuten beschermt. Daarna moet je absoluut opnieuw smeren.
- Een bewolkte dag wil niet zeggen dat je geen zonnecrème moet aanbrengen. Het is niet omdat je de zon niet kan zien of voelen, dat ze geen schade kan toebrengen.
- Bescherm jezelf of je kinderen niet enkel met zonnecreme. Draag dus zeker ook een hoed, zonnebril en beschermende kledij, vooral tijdens de meest intense uren van de zon. Met een zonnebril, bijpassend hoofddeksel en losse kledij die je huid bedekt ben je niet alleen handig incognito, je vermijdt ook dat je ’s avonds als ‘De Kreeft’ wordt omschreven.
- Zoek tijdig de schaduw op. Dat is immers de beste bescherming voor je huid!

Veel zomerplezier in de zon.

Reageer