Alle ouders hebben een favorietje

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

We zullen het niet graag toegeven, maar uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 70 procent van de vaders en 65 procent van de moeders een duidelijke voorkeur hebben voor een bepaald kind. Volgens de onderzoekers ligt dit cijfer in werkelijkheid nog hoger.

Toch moeten we nuanceren. Rozemarijn Jeannin van de onderzoekseenheid Gezins- en Orthopedagogiek aan de KUL zegt hierover in De Morgen van 28 september dat er een verschil is tussen gelijkwaardigheid en gelijkheid. Volgens haar voeden we onze kinderen verschillend op, maar is dat meer een kwestie van inspelen op de karaktertrekken van kinderen. Situaties waarin een kind echt doelbewust wordt voorgetrokken vormen een minderheid.

Welk kind het vaakst de favoriet wordt, daarover verschilt men van mening. Sommigen zeggen dat vaders vaak het jongste meisje en moeders de oudste jongen verkiezen. Recent Brits onderzoek stelde echter vast dat moeders zich minder verbonden voelen met hun oudste kind, omdat de ervaring moeder te worden te heftig is. Anderen hebben een voorkeur voor een kind dat geboren is na talrijke pogingen om zwanger te worden, het enige meisje of jongen in het gezin of gewoon het kind dat het 'makkelijkst' op te voeden was. Daarnaast gaat het vooral om persoonlijkheid en interesses.

Reageer! Heb jij stiekem een favorietje? En hoe uit zich dat? Wel eerlijk antwoorden!

Reageer