5 x tips voor trips

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Vanaf nu zetten wij elke maand de leukste tips voor trips op een rijtje in samenwerking met 365ontdekkingsdagen.be, een fijne publiekswebsite waar je unieke inspiratie vindt voor je volgende uitstap en exclusieve informatie over meer dan 250 attracties en musea uit Vlaanderen en Brussel! Benieuwd waar je deze maand naartoe kan trekken?

1. Een fotografiecursus in het Fotomuseum in Antwerpen
Ken je niets van digitale of analoge fotografie en wil je je kennis wat bijschaven? In het voorjaar van 2017 kan je workshops ‘back to basics’ volgen in Antwerpen, zowel voor analoge als voor digitale fotografie. In de cursus ‘analoge fotografie’ maak je kennis met de basisprincipes van de analoge fotografie. Hoe werkt een analoge camera en wat zijn de basistechnieken? Naast de theorie ga je zelf met de camera aan de slag en ontwikkel je jouw foto's in de donkere kamer van het FOMU. Heb je een digitale camera, maar heb je geen idee van wat je er allemaal mee kan doen? Dan is deze cursus iets voor jou! Tijdens vier zaterdagnamiddagen leer je alles over diafragma, scherptediepte, sluitertijd, belichting … en leer je creatief omgaan met je camera.
Alle praktische info vind je op www.fotomuseum.be

2. Boek een leuk arrangement in de Plantentuin Meise
Daar waar vroeger de dagarrangementen voor een bezoek aan de Plantentuin Meise in combinatie met andere leuke bestemmingen enkel vanaf begin april tot eind oktober liepen, is de Plantentuin nu bijzonder fier om aan te kondigen dat een bezoekje voortaan ook de rest van het jaar kan. Je kan dus het hele jaar, ook nu in de wintermaanden reserveren voor een arrangement, met uitzondering van het Waterarrangement met Rivertours (01/05 - 31/10/2017) en het Kasteel van Gaasbeek (01/04 - 05/11/2017). Nieuwe arrangementen voor 2017 zijn zowel het Belgian Chocolate Village Museum in de Brusselse gemeente Koekelberg en de Nationale Basiliek van het Heilig Hart, ’s werelds grootste art-nouveaugebouw, eveneens in Koekelberg.
Alle arrangementen vind je op www.plantentuinmeise.be

3. Tentoonstelling ‘Vissersvrouwen en baadsters, de koninginnen van Oostende’
Het thema van deze tentoonstelling in het Spilliaert Huis richt zich volledig op Oostende. Naast de zee- en stadszichten die hij zo treffend vertolkte, bleef Léon Spilliaert niet onbewogen voor de mensen die werkten en leefden in deze haven- en badstad. In een dertigtal werken uit privéverzamelingen richt curator Anne Adriaens-Pannier een blik op de kranige vissersvrouwen en sportieve baadsters.
Tip: voor groepen van minimum 20 personen is bezoek op afspraak met rondleiding mogelijk buiten de normale openingsuren.
Gedetailleerde info vind je op www.visitoostende.be

4. Landcommanderij Alden Biesen Bilzen tijdens Bilzen Mysteries
Met een tablet in de hand en een hoofdtelefoon op je oren maak je een ongeziene multimediale tijdreis doorheen 800 jaar geschiedenis van de Duitse Orde. Van ridderbroeders op kruistocht over dansende nimfen in de romantische tempel van Minerva tot een verwoestende brand … Laat je meevoeren door het sprookjesachtige decor van Alden Biesen en door een boeiend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Jouw gids is de Heer van Biesen, fantastisch vertolkt door Jan Decleir, de laatste eigenaar van het domein. Hij kent de site als zijn broekzak en onthult je één voor één alle geheimen van de Landcommanderij. Licht-, klank- en beeldeffecten brengen al je zintuigen in vervoering en maken de beleving totaal. Zo boeiend heb je het verleden nog nooit ervaren. Bilzen Mysteries beleef je best zelf tijdens een één uur durend spektakel.
Gedetailleerde info vind je op www.bilzenmysteries.be

5. Expo ‘Harten 5’ in het Nationaal Speelkaartenmuseum Turnhout
Begin 2017 opent een gloednieuw luik in de permanente opstelling van het Nationaal Museum van de Speelkaart.'Harten 5' vertelt het verhaal van de speelkaart in vijf stappen en overloopt de geschiedenis en het gebruik van speelkaarten in Europa vanaf het einde van de middeleeuwen tot nu. Dit verhaal verloopt zowel chronologisch – het begint bij de introductie van het kaartspel in Europa – als niet-chronologisch, omdat het spel de grenzen van de tijd overschrijdt. Kaarten storen zich nu eenmaal niet aan nationaliteiten of periodes. Harten 5 geeft een bijzondere inkijk in de evolutie en aanwezigheid van het kaartspel. Aansluitend bij dit luik is er het Speelkaartenlab, een realisatie van Cartamundi waarbij innovatieve projecten en technieken gepresenteerd worden in hands-on toepassingen.
Alle praktische info lees je hier

Meer inspiratie voor je volgende trip vind je op www.365ontdekkingsdagen.be
 

Reacties

GIna Daems , Femma Deurne Jozefien schreef

Lobke

Zalige info

Wij planden een bezoek aan de plantentuin in Meise voor eind juni

!

Nu heb ik ineens alle info

Zelfs een inschrijvingsformulier

Bedankt !

Reageer