5 x leuke uitjes voor de herfstvakantie

{$items.title}

Naar de film gaan, een festival of een leuk museum...de herfstvakantie is een ideaal moment om samen met je (klein)kinderen iets leuks te doen! Wij zetten alvast 5 leuke uitjes op een rij...

1. Familiefestival in Leuven

Het jaarlijkse familiefestival in Leuven bestaat 10 jaar. Tijd voor een feestje met taart, een rollerdisco, Kapitein Winokio en kweetniethoezotte workshops! Van 5 tot en met 8 november 2015.
Meer info vind je hier

2. Kindernocturne in het Red Star Line Museum in Antwerpen
Iedere eerste en laatste vrijdagavond van de schoolvakanties is het Red Star Line Museum helemaal voor kinderen, ook in de herfstvakantie. Op vrijdag 6 november ontvangt de kapitein van de Red Star Line je! Eens op weg poseer je als landverhuizer voor de fotograaf. Na een controle door een strenge dokter, speel je aan boord van het schip uren ‘vergeten spelletjes’. Op het einde van de avond vaar je veilig de haven van New York binnen. Tijdens de reis hoor je de belevenissen van vele andere jonge landverhuizertjes. Een echte aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar.
Tickets vind je hier: www.redstarline.be

3. Een bezoekje aan de boekenbeurs
De boekenbeurs staat dit jaar helemaal in het teken van kinderboeken en dat vinden wij natuurlijk erg leuk! De boekenbeurs pakt bovendien uit met een dagelijkse show van Dimitri Leue. Van 31 oktober tot en met 11 november vind je mooiste kinderboeken op de boekenbeurs. Thuis kan je lekker verder lezen in je boekenhoekje terwijl het buiten regent en koud is.
www.boekenbeurs.be

4. Kattekwaad - Bokrijk
Op 1 en 2 november is de zwarte kater Sotiz de baas in Bokrijk. Sotiz wil nog één keer flink ravotten voor het winter wordt! Hij heeft 3 verrassende speur- en ontdekkingstochten uitgestippeld.
www.bokrijk.be

5. Herfstwandeling in het bos
Een boom knuffelen, herfstschatten zoeken en er daarna mee knutselen. In de herfstvakantie moet je toch eens het bos in geweest zijn hé! Je vindt vast en zeker een leuk bos in je buurt en anders vind je er hier wel eentje.

Hebben jullie nog tips voor een leuke uitstap met de kinderen tijdens de hersftvakantie?

Reageer