5 x leuke kerstvakantieuitjes om met jullie (klein)kinderen te doen

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Nog 1 keer slapen en het is weer vakantie! Maar hoe houden jullie je (klein)kinderen twee weken bezig? Door een leuk uitstapje te plannen natuurlijk! Lobke zette voor jullie de 5 leukste uitjes op een rij:

1. De Warmste Week
Vanaf vandaag presenteren Siska, Linde en Eva een week lang buiten vanuit hun Iglo in De Schorre in Boom tijdens de Warmste Week en dat vinden wij geweldig leuk. Je zal dat uiteraard allemaal kunnen volgen op radio, televisie en online of je kan eens komen kijken in de Schorre in Boom om de 3 presentatoren een warm hart onder de riem te steken. Een geweldig uitstapje om met de hele familie te doen! Je bent elke dag welkom tussen 6 uur en middernacht. Er zijn verschillende live sessies en er zijn eet- en drankstandjes voorzien op het terrein. Parkeren kan helemaal gratis op de bezoekersparking van De Schorre.

2. Bezoek een leuke kerstmarkt
Kerstmarkten in ons land! Ze zijn talrijk en hebben allen weer iets anders te bieden. Van skipistes tot ijsbanen en van glühwijn tot rodelbanen: kerstmarkten België hebben voor alle bezoekers wel iets te bieden. Dat is het mooie van de kerstmarkten die te vinden zijn in België: geen een lijkt op de ander, alle steden hebben hun eigen unieke kerstmarkt!
Hier vind je alle info.

3. Een dagje Brussel
Geen enkele andere stad zit meer in de kerstsfeer dan onze hoofdstad. Plan een dagje Brussel met de trein in en geniet van al het leuke dat deze stad te bieden heeft. Het museum voor Natuurwetenschappen, het Kindermuseum of het Muziekinstrumentenmuseum, Brussel heeft het allemaal. Ga zeker eens langs Winterpret want daar is ook een leuke schaatsbaan en een reuzenrad! Om te genieten van een culinair hoogstandje, moet je eens naar het Chicago Café, het kindvriendelijkste café van Brussel!

4. Wintertijd in Leuven
Beleef 4 weken lang, gezellige winteractiviteiten in het centrum van de stad. Soms betalend, dan weer helemaal gratis. Wintertijd in Leuven: dat is kuieren over de Kerstmarkt, proeven aan hippe foodtrucks of genieten van een intiem concert in het stadhuis. Maar ook deelnemen aan een winterse belevingswandeling of gewoon een gans weekend lang shoppen.

5. Vakantieateliers in een Antwerps museum
Vakantieateliers zijn workshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar tijdens de schoolvakanties in de Antwerpse musea. Zo kan je bijvoorbeeld in de kerstsfeer komen door het kerstverhaal te ontdekken in de prachtige Kathedraal. In de warme sacristie print je jouw eigen kerstboek met allerlei druktechnieken. Zo heb je iets moois om te doorbladeren onder de kerstboom. Of wie dacht dat je alleen maar kledij en gordijnen kan maken van textiel, heeft het fout! Narcisse Tordoir, Otobong Nkanga en vele andere kunstenaars bewijzen dat je van stoffen kunst kan maken. Hou je naald en draad, lijm en schaar en hoofd vol ideeën in de aanslag. Klaar? Start! Ontdek en reserveer de vakantieateliers hier.

Tip: op de blog van Lobke ontdek je nog veel meer inspiratie voor leuke uitjes!

Reageer