5 voordelen van zelfgemaakte rammenas-hoestsiroop

{$items.title}

Hoesten is een natuurlijke manier om je luchtwegen te reinigen. Alles wat je keel of bronchiën dreigt te verstoppen, kiepert een hoestbui eruit. Toch is hoesten niet altijd fijn. Met een beetje hulp van de natuur, ga je die vervelende hoest vrij simpel te lijf!

Het rammenas-hoestrecept

Rammenassap en –siroop zijn bekend in de volksgeneeskunde als middelen tegen aanhoudende hoest.

Vul een diep bord met schijfjes ram¬menas, strooi er honing of bruine suiker over en zet er een ander bord bovenop. Laat 24 uur trekken, zeef en doe de inhoud in een flesje dat je vooraf goed reinigde en in kokend water steriliseerde. Bewaar op een donkere plek. De siroop is slechts zeer beperkt houdbaar. Kinderen krijgen driemaal daags een theelepel, volwassenen krijgen driemaal daags een eetlepel.

5 voordelen van rammenas

  • Verse rammenas is een laagcalorische groente
  • Het werk rammenas versterkend en zuiverend voor de gal, lever en luchtwegen
  • De pikante smaak veroorzaakt speekselvorming en wekt een gezon¬dere eetlust, een betere klierwerking en gemakkelijker vertering op.
  • Het versterkt de doorbloeding en prikkelt het slijmvlies
  • Het tandvlees wordt versterkt door op rammenas te kauwen

Workshop: Gezond de winter door - Natuurlijke antibiotica

Hoe kun je tijdens de winter je gezondheid op een natuurlijke manier positief beïnvloeden? Welke kruiden en etherische oliën kunnen ons ondersteunen bij verkoudheden, griep, hoest en keelpijn?
Deze workshop is één van de nieuwe activiteiten die Femmagroepen kunnen plannen vanaf januari 2015.  Maak kennis met het volledige nieuwe aanbod in het oktobernummer van ons magazine magazine of in deze voorstelling.

Tekst: Mieke Vanderhaege

Reacties

Anne Van Gijsel schreef

Ik zou willen weten hoelang 'zeer beperkt houdbaar' de ramenas siroop is ? en bewaar ik dat in een gesloten fles ,denk het wel

Dank u

vandevyvere schreef

ramenas siroop is in de koelkast 2 tot 3 weken houdbaar , ik deed de siroop in een gewoon glas afgedekt met een dekseltje van een koffiefilter en dit bij gebrek aan een flesje. In een flesje moet ik nog proberen hoelang dit houdbaar is.

Björn Vercaigne schreef

Doe een scheutje cognac bij het sap om langer te bewaren

Sonia DE Meulemeester schreef

Goede middag, vanaf welke leeftijd kan je de siroop toedienen aan kleine kinderen? Mijn kleinzoon kreeg op jonge leeftijd (6 weken ) bronchitis en kort nadien RSV-virus, gevolg nog steeds hoesten. Bedankt voor het recept

marjo schreef

mijn oma maakte vroeger een holletje in de ramanas en een gaatje naar beneden met een breinaald, het holletje vulde ze met een stuk bruine borstsuiker en dit geheel zette ze op een smalle fles of glas, de siroop wat er dan aan de onderkant uit drupte was onze hoestsiroop

Sylvia schreef

Rammsnas is geweldig Goede werking Vroeger met de kinderen dikwijls gegeten en gebruikt

Helaas is rammanas bijna nergens te koop Heel jammer Grt syl

Els van Ringelesteijn schreef

Ik heb ontdekt dat het in Turkse/Marokkaanse supermarkten en groente zaken wel te koop is onder de naam raap.

Reageer