5 toffe uitjes voor de Krokusvakantie

{$items.title}

Wil jij je kinderen of kleinkinderen een fijne krokusvakantie bezorgen? Wij zetten de tofste uitstapjes even op een rijtje...


copyright foto: Zoo Antwerpen

1. De Zoo of Planckendael
Een klassieker maar een dagje tussen de dieren blijft een toppertje voor de meeste kinderen. Ga in de Zoo zeker eens kijken naar de kolonie van 30 zwartvoetpinguïns die zonet haar intrek in een nagelnieuw pinguïnverblijf nam in het historische Rotondegebouw van de Zoo. In Planckendael is er dan weer een nieuw babygirafje geboren!

2. De musical van Pippi Langkous
Pippi is terug in het theater! In deze daverende familievoorstelling zet het beroemde meisje met de oranje vlechten de boel flink op z’n kop. Samen met haar buurkinderen Tommie en Annika, haar aapje Meneer Nilsson en haar paard Witje beleeft ze een reeks wervelende avonturen. Wie verkleed komt, mag bovendien mee op het podium met één van je favoriete superhelden!

3. Dichtbij is ook leuk
Je hoeft niet altijd ver te reizen om een leuke daguitstap te beleven. Wandel eens rond in je eigen buurt, bezoek een park, bos of een leuke kinderboerderij en neem desnoods een picknick mee. Er is meer te beleven dan je denkt en het is bovendien spotgoedkoop.

4. Jeugdfilmfestival
Een week lang presenteren ze in Antwerpen en Brugge een programma vol nieuwe Europese films! Een kleuterluik, competitiefilms vanaf 8 jaar, een filmluik buiten competitie en Cut The Crap voor de tieners. Geen zin om stil te zitten? Kijk dan naar de workshops of de fantastische festivalanimatie. Tot in de cinema?

5. De vijftiende verjaardag van Technopolis
Technopolis viert feest! Vijftien jaar bestaat het doe-centrum intussen en dat laat het niet onopgemerkt voorbijgaan. De krokusvakantie staat in het teken van het verjaardagsfeest! Bovendien is er een gloednieuwe thematentoonstelling. Bouw je eigen molecule of schiet een waterstofraket af. Ontdek wat vlinders in je buik betekent, wat het geheim van zeep is en hoe sterk een kogelvrij vest is. Sta versteld van hoeveel chemie er in ons dagelijks leven schuilt, dankzij de thematentoonstelling Het geheim van vuur en lijm!

 

Reageer