5 tips voor een budgetvriendelijke trouw!

{$items.title}

Met de eerste zonnestralen, stromen ook de uitnodigingen voor bruiloften binnen. Mei, juni, juli en september zijn namelijk de populairste maanden om elkaar het jawoord te geven. Traditioneel gaat een huwelijk gepaard met een groots huwelijkfeest. En dat mag blijkbaar wel iets kosten: gemiddeld 15.000 euro. Vraag is natuurlijk of je zo'n bedrag wil/kan spenderen aan 1 dag. Sommigen vinden van wel, anderen vinden het te zot voor woorden. Maar hoeft trouwen wel zo duur te zijn? We geven jullie alvast enkele tips mee voor een budgetvriendelijke bruiloft:

1. Ga voor een herfst- of winterbruiloft. 
Trouwen buiten het hoogseizoen (april-september) is vaak goedkoper. En geef toe een herfstbruiloft (prachtige herfstkleuren op je trouwfoto’s) en een winterbruiloft (een feeërieke trouw in de sneeuw?) kunnen heel mooi en romantisch zijn. 

2. Trouw op een maandag
Ook de dag waarop je trouwt, kan je heel wat kosten besparen. Zo is een maandag veel goedkoper dan een vrijdag of zaterdag. Je vrienden  en familieleden zullen zeker een dagje verlof nemen om je huwelijk bij te wonen.

3. Ga voor een intiem huwelijk.
Wat heb je aan een feest met mensen die je helemaal niet goed kent? Nodig enkel je naaste familieleden en beste vrienden uit. Dat maakt het niet alleen betekenisvoller, maar ook goedkoper. Hoe minder mensen je uitnodigt, hoe minder geld je dient uit te geven aan drank, hapjes en het diner.

4. Wees creatief waar kan!
Kan je goed overweg met photoshop of andere ontwerpprogramma’s? Schrik er dan niet voor terug om zelf je trouwinvitaties te ontwerpen. Zo bespaar je alweer enkele honderden euro’s. Wil je geld besparen op papier en postzegels,dan is een uitnodiging via internet een leuk idee. Dit kan dan zelfs in de vorm van een filmpje.

Ook op andere zaken kan je makkelijk besparen als je een beetje creatief bent: stel bijvoorbeeld zelf je bruidsboeket samen, koop een eenvoudige (en goedkopere) avondjurk en transformeer die met behulp van leuke accessoires tot een echte bruidsjurk.  

5. Schakel vrienden en kennissen in!
Heb je een vriendin die een uitstekende amateurfotografe is?  Waarom zou zij dan geen leuke trouwfoto’s kunnen maken? Of zet op het avondfeest wegwerpcamera’s of polaroidcamera’s op de tafels. Zo krijg je heel wat leuke, persoonlijke foto’s zonder dat je een professionele fotograaf hoeft in te schakelen.

Ook voor de muziek en het vervoer kan je mogelijk beroep doen op vrienden: ken je niemand die DJ is of in een bandje speelt? Beschikt er iemand over een leuke oldtimer of een gloednieuwe cabrio?

Hebben jullie zelf nog tips voor een budgetvriendelijke bruiloft?

Bron: http://www.arnhemsmeisje.nl

Reageer