5 tips om je tijdens de Week van de Mobiliteit goedkoop, gezond en duurzaam te verplaatsen

{$items.title}

Van 16 tot 22 september is het de Week van de Mobiliteit. De auto is vaak niet de beste, goedkoopste of gezondste manier om je te verplaatsen. Daarom geven we enkele tips om op duurzame wijze op stap te gaan, bijvoorbeeld naar een leuke Femma-activiteit.

Stap of fiets naar de winkel, school of je Femmavriendinnen

Wij Vlamingen doen onze korte verplaatsingen nog vaak met de auto. Dat is slecht voor onze luchtkwaliteit en het zorgt voor onnodige stress door het drukke verkeer. Als je korte afstanden te voet aflegt, of met de fiets, zal je fitter en gezonder zijn en minder stress ervaren.

Een auto delen

Heel wat Femmavrouwen carpoolen om naar de leuke activiteiten in de buurt te gaan. Dat is goedkoper, beter voor het milieu én je bent wat langer bij je vriendinnen. Je kan nog een stap verder gaan met ‘autodelen’.

Wie gaat autodelen heeft toegang tot een wagen in plaats van er een te bezitten. Goedkoper, milieuvriendelijker en socialer. Autodelen kan intussen op vele manieren. Van het klassieke carpoolen, over private of lokale autodeelgroepen tot systemen als Cambio. Op 20 september vindt in Kortrijk het 5de Autodeelsalon plaats, je kan er kennis maken met alle mogelijke deelinitiatieven.

Voor 3 euro een dag lang op stap met De Lijn

Tijdens de Week van de Mobiliteit roept De Lijn een speciaal dagticket van 3 euro in het leven. Hiermee kan je een dag lang onbeperkt op stap in Vlaanderen.

Doorkruis het land met de trein en betaal maximaal 11 euro

Ook de NMBS verwent zijn klanten tijdens de Week van de Mobiliteit. Met het Mobiliteitsbiljet reis je in 2de klas voor slechts 11 euro heen en terug naar elke Belgische bestemming. Niet nuttig als je reis korter is dan 33km, maar de uitgelezen kans om je kennis van de Belgische spoorwegennet bij te schaven. Wist jij dat je met de trein naar Blaton, Graide, Booischot, Glons of Ernage kan?

Maak kennis met SMOVE.be, hét platform voor Duurzame Mobiliteit

Ben je overtuigd om te gaan autominderen en duurzame mobiliteitskeuzes te maken? Bezoek dan zeker eens www.SMOVE.be. Deze website maakt je wegwijs in het mobiliteitsaanbod en staat vol inspirerende verhalen. SMOVE.be is een initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Vlaamse Overheid.

Meer info en alle activiteiten zijn terug te winden op www.weekvandemobiliteit.be.


 

Reageer