5 redenen waarom je het laatste Femma Magazine van het jaar moet lezen

{$items.title}

Wat betekent thuis voor jou? Een veilige haven, een plek waar je je geborgen kunt voelen? Waar je je terug kunt trekken, waar je jezelf kunt zijn, waar de mensen wonen waar je van houdt? Dit laatste nummer van het jaar is er eentje om te koesteren, eentje om thuis mee op de bank te liggen en heerlijk tot rust te komen. Wij geven je alvast enkele redenen waaarom je dit laatste nummer zeker moet lezen:

1. Femma op bezoek bij Elodie Ouedrago
Deze voormalige topatlete geniet als kersverse mama van het thuis zijn met haar zoontje Remus en cartoonist Jeroom, de man van haar leven. Toch heeft ze niet stilgezeten sinds de dat dat ze afscheid nam van de atletiekwereld...in dit nummer namen we tijd voor een kopje koffie aan de huiselijke keukentafel van Elodie.

2. 5 tips voor een zinvolle kerst
De speurtocht naar geschenkjes, het huis versieren, het kerstmenu klaarstomen...kerst en einejaar durven wel eens drukke perdiodes zijn! Maar durf ook vertragen, verlekkeren, verdiepen, verbinden, vertrouwen en verder gaan. In dit laatste nummer van het jaar verwennen we je met 5 tips om zinvol met Kerstmis om te gaan.

3. Single papa Mathias zorgt alleen voor zijn twee kinderen
We scheiden nog altijd heel vaak, jammer genoeg. Met als resultaat dat er heel veel single mama's en papa's rondlopen. De mama's hoor je vaak aan het woord over het single moederschap, maar hoe zit het met de papa's? Mathias zorgt quasi alleen voor zijn kinderen. Hij vertelt over de mooie momenten, de moeilijke dagen en de prachtige band met zijn zoon en dochter...

4. Je thuis voelen in een land dat je niet altijd het jouwe mag noemen
Ze wonen hier al jaren en ze voelen zich thuis. Logisch, want veel Belgen met een andere etnische afkomst wonen hier al bijna heel hun leven. Toch worden ze geregeld geconfronteerd met het feit dat hun afkomst niet overeenkomt met wat hier - soms onbewust - als norm wordt gezien: een blanke huidskleur. En dat heeft impact, ook al is dat niet altijd zo bedoeld... Wij zochten en vonden enkele getuigenissen en hadden een gesprek met Wouter Van Bellingen van het Minderhedenforum over dit onderwerp.

5. En verder...
Met de feestdagen voor de deur verwennen wij je met recepten voor feestelijke hapjes maar ook gezonde meeneemgerechtjes voor onderweg. Of ga zelf aan de slag en versier de feesttafel met een gepersonaliseerd servies. Verder ontdek je in dit nummer het allerlaatste Femmasprookje van dit jaar, we hopen echt dat je hier van hebt genoten. Ontdek de reiskalender van 2017 of lees waar je de leukste kerstmarkten in de buurt vindt. Weet je niet hoe je moet cocoonen? Dan geven wij je enkele tips hoe je dat moet doen in de kerstvakantie. Bovendien maak je kans op één van de plaids die wij mogen wegschenken van Mistral Home...

Veel leesplezier! 

Reacties

Hoeven Rika schreef

Hallo, in het Femma tijdschrift van december staat een artikel "100 jaar Femma" en ik wil ook even daarop reageren. Ikzelf ben al 48 jaar K.A.V/FEMMA lid, ben K.A.V. voorzitster van Lanklaar geweest 1974/1982 en dus vanaf 1973 kernlid. Na het lezen van dat artikel wil ik graag reageren met te zeggen wat ik al jaren zeg, ik "BEN" K.A.V/Femma ,want al wat ik nu "ben,ken en kan" (teveel om op te noemen) heb ik daaraan te danken. Vooral destijds aan K.A.V. omdat ik toen veel jonger was en een full time huismoeder.

Ik ben dus "fan" en zal het altijd blijven. Nog veel succes aan de redactie en nog een bemoedigende verder zetting van Femma.

Hartelijke groeten van Hoeven Rika

Liesje Berteloot schreef

Zo'n fijne reactie Rika!

Bedankt voor alles wat je al deed voor Femma.

Reageer