5 ideeën uit Femma Vriendinnen Perk

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}
1+1 is 2

Kristel Jappens had een droom: dat in de gemeente waar ze binnenkort zou gaan wonen er toch een femmagroep actief ging zijn.  Ook de mama’s van de Sint-Cajetanusschool hadden een droom: zelf een rokje of kleedje kunnen maken. 1+1 is 2 en  snel werd er gestart met  een reeks naaiactiviteiten.  Maar Femma Vriendinnen Perk wilden meer en andere dingen organiseren. Er werd gepraat en geluisterd naar de leden en deelneemsters. Bij de bubbels & babbels in  februari 2015 werd een  totaal verniewend concept voorgesteld.  Door in te zetten op 1 vaste dag, wisselende thema’s en het vrijblijvende karakter van elke avond werden drempels weggewerkt en het deelnemersaantal per activiteit bijna verdubbeld.

Het belangrijkste kenmerk van Femma Vriendinnen Perk? Ze hebben ongelofelijk vernieuwende ideeën. Benieuwd?

  1. Op elke activiteit kan er genaaid worden. Daarmee is de groep immers begonnen. Ook als er een kookactiviteit is, zijn er sommige vrouwen die komen naaien. Het is er zo leuk dat de vrouwen die komen naaien ook meebetalen voor de ingrediënten zodat ze aan het einde van de activiteit gezellig kunnen mee-eten.
  2. Door in te zetten op het talent in de groep worden al veel activiteiten georganiseerd door leden. Op een gezellige avond ‘bubbels en babbels’ noteerden ze wel 101 ideeën voor activiteiten.  Telkens als er iemand het ziet zitten om te begeleiden en te organiseren hoeven Annemie of Kristel enkel de zaal slechts te openen. Door in te zetten op de talenten binnen de groep creëren ze een grote betrokkenheid bij leden en niet-leden.
  3. Leden met een gouden lidkaart betalen geen deelnameprijs. Bovenop de Femmapas kunnen leden een gouden lidkaart (enkel voor Perk) kopen voor €15. Hiermee mogen ze gratis deelnemen aan alle activiteiten en krijgen ze gratis drankjes. Ingrediënten of ander materiaal (vb. creamateriaal) zijn natuurlijk niet inbegrepen.
  4. Er is geen team. Aangezien de leden de activiteiten begeleiden en organiseren, is eigenlijk iedereen vrijwilliger. Zonder dat er teamvergaderingen nodig zijn. De twee coördinatoren bewaken de financiële gezondheid, de continuïteit en zijn de promogirls van dienst. Sociale media speelt een grote rol: evenementen op facebook, activiteiten in de “Uit in Vlaanderen” kalender. Op die manier is dit voor hen een heel haalbaar engagement. In het begin spraken ze af om elkaar af te wisselen op de activiteiten zodat ze niet elke week aanwezig moesten zijn. Maar uiteindelijk is het er zo plezant dat ze er allebei elke week willen bij zijn.
  5. In de vakanties gaan ze gewoon door. Er is zoveel goesting en enthousiasme dat de activiteiten tijdens alle vakanties gewoon doorlopen. Geen nood aan pauzes. En er hoeft ook niets voorbereid te worden: het programma zijn re-takes van voorbije populaire activiteiten.

Vragen voor Femma Vriendinnen Perk? Of heb je zelf ook goede, vernieuwende ideeën? Reageer hieronder of op mien.quartier@femma.be

Reacties

Robberechts Rita schreef

super! daar kunnen we veel van leren. goed zo dames. graag hoor ik jullie ervaringen.

Lore schreef

en dat da daar plezant is!!! ;-)

Kristel Jappens schreef

Rita, tuurlijk willen we je dat graag allemaal uitleggen. Maar ipv het uit te leggen, heb ik een beter voorstel. Kom gewoon eens met een paar vriendinnen uit Peizegem naar ons én ervaar de sfeer. Tekst en uitleg volgt dan vanzelf. Goed idee? Dan leggen we binnenkort onze agenda's samen.

Veerle Bemindt van Jong Femma Schorvoort schreef

Lijkt me super tof!

Hebben jullie een lijst gemaakt van al die leuke ideetjes?

Hier bij ons (Jong Femma Schorvoort - Turnhout) kunnen we daar misschien nog iets mee doen. Als ik jullie mailadres ontvang, kan ik ons programma ook doorsturen.

Groetjes,

Veerle Bemindt Jong Femma Schorvoort

Kristel Jappens schreef

Hoi Veerle, stuur maar een mailtje naar kristel.jappens@femma.be en ik bezorg je met plezier ons lijstje ;-)

Fijn, .. en wie weet kunnen we eens iets over de grenzen héén doen ... ;-)

Groetjes

Kristel

Reageer