3 x knutseltips voor de vakantie

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

De Allerheiligenvakantie is het ideale moment om samen met je oogappel(s) aan tafel te gaan zitten en te knutselen. Wij geven jullie alvast 3 x creatieve tips om samen met jullie (klein)kinderen te knutselen!

1. Snoeppotjes van strijkparels

Wat heb je nodig?
-
vuurvaste kommetjes
-
 olie
-
 strijkparels

Zo ga je te werk
1. Neem een vuurvast kommetje of ovenschaaltje en wrijf het in met een laagje olie.
2. Strooi strijkparels in het kommetje en schud er wat mee, net zoals je een ingeboterde cakevorm zou bebloemen. Op die manier blijven overal parels plakken aan de binnenkant van het kommetje. Gaatjes vul je met de hand verder op.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het kommetje ongeveer 10 minuten in de oven en kijk hoe de parels beginnen te smelten. Blijf wel altijd in de buurt van de oven!
4. Als alle parels gesmolten zijn, haal je het kommetje uit de oven. Laat afkoelen en ontvorm. Voila, een perfect feestelijk snoeppotje.
Extra tip:
Als je oven dan toch opgewarmd is, waarom niet direct ook wat kleine cakejes of koekjes bakken om het schaaltje mee te vullen?2. Lantaarns van conservenblikken
Wat heb je nodig?
-
 lege conservenblikken
- hamer en spijker of priem
- ijzerdraad
- primer
- spuitverf (kleuren naar keuze)

Zo ga je te werk
1. Spoel de conservenblikken goed uit en verwijder de etiketten en lijm.
2. Vul de blikken met water en plaats ze in de diepvries. Wanneer het water ijs wordt, kan je makkelijk gaten maken in het blik zonder het in te deuken. Gebruik een spijker en een hamer om een mooi patroon te tekenen op het blik. Maak geen gaatjes in de onderkant van het blik.
3. Maak ook bovenaan aan weerszijden van elk blik een gaatje, zo kan je straks een handvat bevestigen.
4. Laat het ijs smelten en droog het blik goed uit.
5. Bevestig in de gaatjes bovenaan een stuk ijzerdraad als handvat.
6. Tijd om te schilderen. Voor het beste resultaat breng je eerst een laagje primer aan. Spuit daarna in een kleur naar keuze.
3. Stressmannetjes

Wat heb je nodig?
- zwarte alcoholstift
- ballon
- vulling: zand, rijst of tarwegriesmeel
- leeg plastic flesje of trechter
- karton en wol
- universele lijm
Zo ga je te werk
1. Knip de bodem van een klein plastic flesje en rek de opening van de ballon over de ‘teut’ van het flesje.
2. Schep couscous, rijst of zand in de fles en schud tot de ballon vult. Een trechter werkt natuurlijk ook perfect. Druk de vulling goed aan totdat de ballon helemaal gevuld is.
3. Knoop de ballon dicht en geef je compagnon een gek, lachend of boos gezicht.
4. Geef de stressmannetjes haar door bovenop de ballon telkens een klein pomponnetje te plakken. Laat zeker lang genoeg drogen. Het haar kan je bijtrimmen naar keuze.
5. Beetje nerveus? Knijp in je stressmannetje en je stress verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Copyright foto's: Els Bauwelinck

Tip: Op de blog van Lobke vind je nog meer leuke knutseltips voor de vakantie
 

Reacties

Mariette Oeyen schreef

Misschien kan je er even bij vermelden van best een waterbestendige stift te nemen want anders gaan je handen wel erg zwart zien als je erin knijpt.

jespers anna schreef

ik zou graag meer activiteiten voor ouderen leden willen ontvangen want bij de planning werd bij onze groep vast gesteld dat het meer geplant is voor jongeren mensen indien u mij tips kunt geven zou ik jullie heel dankbaar zijn,groeten van annie

fernande schreef

ik heb al eens snoeppotjes gemaakt. Maar als ik de foto vergelijk met mijn kommetjes moet ik zeggen dat bij mij de buitenkant glad is en de binnenkant hobbelig dus het omgekeerde . Wat doe ik verkeerd ?

Romy Van Dijkhuizen schreef

Wat een leuke knutselwerkje.

Reageer