3 x gemakkelijke terug naar school zelfmakers

{$items.title}

Ondertussen zitten jullie (klein)kinderen al een week op de schoolbanken. Dit weekend tijd om samen leuke schoolspullen te pimpen? Dan geven wij jullie alvast wat (p)inspiratie...

1. Kleurrijke notitieboekjes

Bron: architectureartdesigns.com

Wat heb je nodig?
Enkele kleine notitieboekjes
Kleurrijke wollen washitape

Zo ga je te werk
Kleef afwisselend stukjes washitape diagonaal op je notitieboekje tot het helemaal vol is. Maak er je eigen vrolijke kunstwerkje van, wedden dat iedereen jaloers is op jouw boekje?

2. Gerecycleerde potloodopbergers

Bron: Homedid

Wat heb je nodig?
Enkele lege plastieken flessen van bijvoorbeeld kuisproduct
Scherp mesje

Zo ga je te werk
Voor kleine artiesten die hun potloden netjes willen opruimen, kan je deze plastieken flessen recycleren. Snij er met een scherp mesje een stuk uit en herhaal dit voor elke fles. Maak er eentje voor elke kleur die je wilt bewaren. 

3. Boeken kaften met tafelzeil

Bron: Ik ben vink

Wat heb je nodig?
Tafelzeil

Zo ga je te werk
Leg het te kaften boekje open en meet van links naar rechts en van boven naar onder. Van links naar rechts voegt u -bijvoorbeeld- 14 cm bij (dat kan ook meer zijn, afhankelijk van hoe breed u de flapjes aan de binnenkant wil). In dit geval krijg je links en rechts een binnenflap van 7 cm. Van boven naar onder voegt u 2,5 cm bij. Knip deze maten uit in toile ciree. Bovenaan en onderaan plooit u de rand 1 cm naar binnen. Om de toile ciree op zijn plaats te houden kan u het best de rand eens 'platstrijken' met uw nagel. Leg vervolgens het boekje in het midden van de toile ciree en vouw de zijkanten over het kaftje heen. Zorg dat het op dit punt allemaal mooi aansluit. Voer opnieuw de truuk met de nagel uit. Haal het boekje er terug uit, haal enkele wasknijpers boven om alles op zijn plaats te houden, en naai een keer bovenaan en een keer onderaan, net naast de rand. Steek nu uw schriftje in de hoes, en klaar is Kees!
De volledige werkbeschrijving met foto's op vind je op de blog van Vink.

Reageer