2 maanden vakantie! Wat nu gedaan?

{$items.title}

Joepie! 2 maanden vakantie maar wat gaan we allemaal doen? Zeker met de kids kan dit soms een heel uitdaging worden. Enkele dagen klusjes doen of thuis rondlummelen vinden ze wel leuk maar dan…

Bij het begin vroegen wij aan elk van onze kids om een verlanglijstje te maken! Een top idee want wanneer ze vragen 'Wat gaan we doen vandaag?', nemen we gewoon de lijstjes erbij en plannen één van de activiteiten op hun lijstje.
Zoals gaan picknicken in het bos, logeren bij oma’s en opa’s, kamperen in eigen tuin, op restaurant, speeldate met vriendjes, cinema, fietstochten, wandelingen, leren zwemmen, brief schrijven aan de juf, waterspelletjes, museumbezoek zoals Dino’s Alive, stadsbezoek, naar Cirque du Soleil, naar de pluktuin… Bij deze kunnen we zeggen: check! Been there, done that!

Van picknicken tot bloemen plukken in de pluktuin
Niets leuker dan aperitieven en picknicken met een spelletje Kubb in het provinciaal domein van Bulskampveld te Beernem.
Logeren bij opa en oma met de nodige verwennerijen vonden de kids: toppie!
Heel wat vriendjes en vriendinnetjes kwamen over de vloer voor een dagje (en soms nachtje) samen spelen. Plots is het eigen speelgoed zo saai niet meer.
Onze dochter schreef een heuse brief aan haar juf van het eerste leerjaar! Een goeie oefening waar ze super trots op was. De juf schreef haar terug!
Een bezoek aan de expo Dino’s Alive te Oostende mocht niet ontbreken. De moeilijke dinonamen spraken tot de verbeelding. De waarheidsgetrouwe dinosaurussen vonden ze megacool!
In de pluktuin Pur Fruit in Oeselgem vulden we onze emmertjes met lekkere jenevers, blauwe bessen en frambozen. Lekker voor in ijsjes, muesli en confituur die we samen hebben gemaakt.

Cirque De Soleil

Maar de topper van deze vakantie was de voorstelling van Cirque du Soleil. Met onze Femmagroep gingen we aan voordeeltarief samen naar de voorstelling van Amaluna. De kinderen zaten meer dan 2 uur op het puntje van hun stoel. Met open mond en vol bewondering keken ze naar de show vol acrobatie, zang en dans. Een aanrader!
We vrezen dat de vakantie misschien niet lang genoeg zal zijn! We willen graag nog naar de Harry Potter expo, Plopsaland, Ardennen, naar een speciaal zwembad...
Maar dan hebben we natuurlijk al een lijstje voor een volgende vakantie…

Tekst: Elke Olivier

Heb jij nog tips over leuke vakantieactiviteiten?

Reageer