10 x nieuwe Femma activiteiten in 2016

{$items.title}

Benieuwd naar het nieuwe aanbod van 2016? We geven jou graag een overzicht van de 10 nieuwe thema's die je volgend jaar kan organiseren in jouw groep. Wij wensen jou alvast veel goesting om ermee aan de slag te gaan.

1. Continentaal breien

Sneller, eenvoudiger en ergonomisch breien. Steeds meer breisters stappen nu over op de continentale breitechniek: breien met de draad in de linkerhand en de naalden los in de handen. Het hoofddoel van deze cursus is perfect continentaal leren breien met rondbreinaalden. We passen de technieken toe op eenvoudige projecten die een leuk resultaat geven.

2. Mochila-tas in tapestry haken

Een bijzondere haaktechniek waarbij het eindresultaat vrij stevig is door het meevoeren van alle draden, en de binnenkant even mooi is als de buitenkant. Een oude techniek die overal ter wereld gebruikt werd en nu herontdekt wordt. Een effen Mochila-tas met een draagband in motief of een Mochila-tas met typische motieven  of dierenprints en een effen schouderband… het is kwestie van smaak, het kan allemaal, in je eigen lievelingskleuren.

3. Werken met tricot

We leren beginnende naaisters de kneepjes van het vak om met tricot-stoffen aan de slag te gaan! De juiste naald, de juiste steek en leuke weetjes om zelf mooie, super-leuk-om-dragen kledij te maken. Een bloes voor dames, een kleedje of een sweater maak je op in twee lessen, wie er een eenvoudig rokje bij wil kiest voor een cursus van 3 sessies. Wie de kinderen wil verrassen maakt een hoodie met een bijpassende joggingbroek. Dit wordt beslist een topper in ons aanbod!

4. Heerlijke gerechten met supergranen

Quinoa, spelt, boekweit, haver, gerst, gierst, ... Deze smakelijke granen maken nauwelijks deel uit van ons eetpatroon, terwijl ze heel veel goede eigenschappen hebben. Tijd om ze beter te leren kennen en te bereiden! In de workshop krijg je info over de verschillende granen: hoe herken je ze, wat is hun voedingswaarde en hoe verwerk je ze in gerechten. Je krijgt receptideeën voor voorgerechten, bijgerechten, gerechten met vlees of vis en vegetarische gerechten en dessertjes gabaseerd op het boek ’50 heerljike recepten met supergranen’ dat te koop is in onze webshop.

5. Maak je favoriete cocktail
Als je  altijd al thuis cocktails hebt willen maken, maar gewoon niet wist waar je moest beginnen, is deze workshop je steun en toeverlaat. Cocktails zijn veelzijdige drankjes en je  kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een combinatie van dranken en likeuren die een bijzondere cocktail vormt.
Een cocktail dient echter niet alleen lekker te smaken, maar hoort er ook verleidelijk uit te zien. Leer hoe je dranken afmeet, mixt en inschenkt; hoe je een glas matteert, een cocktailshaker gebruikt en decoratieve garneringen maakt.

6. Veggieburger, balletjes en broodbeleg

In veel biowinkels, en ook steeds meer in supermarkten, is het aanbod kant-en-klare burgers, broodbeleg en balletjes enorm aan het groeien. Handig, als je niet veel tijd hebt! Maar in deze culinaire workshop bieden we je leuke en lekkere ideetjes voor als je zelf al deze lekkernijen klaar wil maken!  Vers, eenvoudig én vaak ook een pak goedkoper dan wat je in de winkel koopt. Vers is altijd het lekkerst. Daarom is het zo leuk als je zelf burgers, balletjes en broodbeleg kunt maken. Het vraagt niet eens zoveel werk. De recepten zijn voor ieder wat wils: klassieke recepten, recepten met een mediterrane toets en ook Oosterse smaken komen aan bod! Er wordt aandacht besteed aan de voedingswaarde van de recepten: veel recepten bevatten noten, granen, peulvruchten... Je krijgt ook heel wat suggesties om ze te  combineren met talrijke bijgerechten.

7. Hoe een burn-out voorkomen
Opgebrand, uitgeput en leeg? Opgepast je komt in de gevarenzone!
1 op 10 Belgische werknemers kampt met een burn-out, het aantal risicopatiënten is nog nooit zo hoog geweest.
Een burn-out komt niet plotseling uit de lucht vallen maar ontstaat geleidelijk, het is een langzaam en sluipend proces, waardoor je het niet altijd in de gaten hebt. Een burn-out is altijd werkgerelateerde overbelasting. Enthousiasme, betrokkenheid en ambitie slaan om in voortdurende stress, overbelasting en uitputting.
Laat het zo ver niet komen en bewaak de balans tussen jezelf en je werksituatie. Burn-out is een maatschappelijk fenomeen geworden, dat best preventief wordt aangepakt! We ontwikkelden deze activiteit met steun van CM.

8. Interieurstyling: thuis je eigen stjil
Het omtoveren van een huis tot een thuis is een hele uitdaging en roept veel vragen op. Deze korte cursus  reikt je met plezier de antwoorden aan. Expertise en begrijpelijke tips helpen je om met andere ogen naar je interieur te kijken. Stap voor stap gidst de lesgever je  door de wondere wereld van woonstijlen, materiaalkeuzes, moodboards en kleur- en lichtideeën. We laten ons inspireren door 4 woonstijlen: Scandinavisch, puur, klassiek en minimalisme. Zo kan je zelf je eigen stijl ontwikkelen en ontdekken wat je precies wil en hoe je daar kan geraken.  Maak van het inrichten van je woning een aangenaam en creatief project, volledig op jouw maat en ritme. Hoe deel je een ruimte in? Hoe maak je het beste gebruik van verschillende kleuren en materialen? Hoe berg je dingen netjes weg en hoe zet je geliefde voorwerpen juist in de schijnwerper? De cursus  laat mooie, inspirerende oplossingen zien.


9. Puur natuurlijk vrouw

Door de eeuwen heen gebruikten vrouwen kruiden om ongemakken te voorkomen en de overgang tussen de verschillende stadia in hun leven aangenamer te maken. Ondertussen heeft de wetenschap bevestigd wat eeuwenlange tradities altijd al hebben uitgewezen. Kruiden gebruiken om de hormonale balans in je lichaam te herstellen en vrouwelijke kwaaltjes waaronder PMS, menstruatieklachten of menopauzekwaaltjes op een natuurlijke wijze te overwinnen, is super simpel, doeltreffend en (bijna) gratis.In deze workshop leer je tien belangrijke vrouwenkruiden kennen: Framboos – Roos – Duizendblad – Herderstasje – Vrouwenmantel – Engelwortel – Gember –Paardenbloem – Vogelmuur - Rode klaver

10. Stress de baas
Met een fitte geest ben je beter bestand tegen stress. Stress wordt al te vaak genegeerd, weg gerelativeerd of doodgezwegen. Een korte periode van acute stress is op zich geen probleem en geeft je zelfs dat extra duwtje in de rug dat je soms nodig hebt om je doel te bereiken. Chronische stress daarentegen vormt een gezondheidsrisico en leidt tot hardnekkige, lichamelijke, mentale en emotionele klachten. Het sleutelwoord is breinhygiëne! We leren stress-signalen herkennen en aanpakken. Aan de hand van aangepaste ontspannings- en ademhalingsoefeningen werken we aan een gezonde geest die stress de baas blijft. Doe je ook mee?
 

Benieuwd hoe je deze activiteiten kan organiseren?

Op deze pagina ontdek je de verschillende rubrieken van ons aanbod. Deze workshops en reeksen worden met veel liefde door Femma en de Praktische School uitgewerkt en aangeboden aan de groepen voor de planning van hun nieuwe jaar. 


Naast de activiteiten uit dit aanbod plannen onze groepen ook heel wat eigen activiteiten!  Om te zoeken waar deze workshops doorgaan kun je terecht in onze activiteitenzoeker.

 

 

Reacties

Karin schreef

Verschillende activiteiten interesseren me uit die 10 nieuwe alleen is het een onmogelijke opgave om op jullie site iets terug te vinden.. ik geraak nooit verder. Zoek ik bv op puur natuurlijk vrouw krijg ik een boel linken maar geen overzicht waar het gegeven wordt, moet je dan echt alles een voor een gaan openklikken???

Liesje Berteloot schreef

Dag Karin

Activiteiten zoek je best via de activiteitenzoeker: http://www.femma.be/nl/activiteiten

Voor Puur Natuurlijk Vrouw kies je voor 'Lifestyle' in het kadertje 'wat wil je doen'.

Veel succes!

Groetjes

Liesje

Meyfroot Madeleine schreef

Hallo, ik zou graag op27 oktober in Ardooie voordat grafstukje willen komen ,wat moet ik doen (geen telefoon nummer)

Reageer