10 tips voor een geslaagd Femmajaar

<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Binnenkort lanceren we de nieuwe activiteiten voor 2016. Benieuwd? Nog even geduld en in het magazine van oktober lees je er alles over. De voorbereiding van het planningsmoment kan wel al beginnen. Je legt er immers de basis voor een geslaagd Femmajaar.

10 tips voor een boeiend en aantrekkelijk programma:

 1. Een goede voorbereiding is essentieel. Een apart werkgroepje kan zich helemaal uitleven om er een leuk moment van te maken waarin iedereen haar zegje kan doen. Op de webwijzer vind je heel wat middelen om je daarbij te helpen.
 2. Een bijeenkomst is zoveel leuker met hapjes en drankjes. Ken je ergens een leuke locatie? Of combineer het met een lekkere brunch of lunch.
 3. Nodig je belangrijkste doelgroep uit, namelijk leden en niet-leden. Hoe meer je hen betrekt, hoe gemotiveerder ze zullen zijn om deel te nemen aan de activiteiten. Zeker als ze de kans krijgen om hun mening te geven.
 4. Welk nieuw idee probeer je dit jaar eens uit?
 5. Een leuk extraatje: Het lid waarvan het voorstel werd opgenomen in de planning mag gratis aan deze activiteit deelnemen.
 6. Maak het jezelf ook eens gemakkelijk en neem met de hele groep deel aan bestaande activiteiten in de regio.
 7. Vraag de aanwezigen om een handje te helpen tijdens de activiteiten of eventueel zelf een activiteit te organiseren!! Veel mensen zijn nog geen vrijwilliger omdat het hen nog nooit gevraagd is.
 8. Al eens gedacht aan alternatieve, leuke locaties voor activiteiten? Een brei-activiteit kan perfect in een wolwinkel of een kookactiviteit in een keukenwinkel …
 9. De deelnemers van het planningsmoment zijn je beste ambassadeurs. Breng hen als eerste op de hoogte van het nieuwe programma en geef hen zeker een aantal programma’s mee om uit te delen.
 10. Wat is de droom van je groep? Hoe kan je dit jaar een stapje dichter zetten bij die droom?

Graag nog meer info? Kijk eens in de brochure ‘Femma maakt plannen’ op de webwijzer of contacteer je groepsbegeleidster.

Wat is jouw ultieme tip voor een geslaagd Femmajaar?

Reageer