10 tips voor een duurzaam schooljaar

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

1 september komt eraan, dus Netwerk Bewust Verbruiken zette nog snel enkele tips voor een duurzaam schooljaar op een rij. Van milieuvriendelijk schoolmateriaal tot tweedehands studieboeken, gezonde vieruurtjes en een ecologisch kotleven.

Hun tips:

1. Maak een inventaris - Bezin voor je begint met aankopen, misschien heb je nog heel wat in huis.

2. Koop niet eender welk schoolmateriaal - Ga voor duurzame materialen.

3. Stel een tweedehands schoolset samen

4. Laat de auto aan de kant

5. Gebruik een brooddoos en drinkbus

6. Kaft je boeken met recuperatiemateriaal

7. Koop een geüpgrade tweedehands computer

8. Leef milieuvriendelijk op kot

9. Zoek tweedehands studieboeken

10. Stimuleer milieuzorg op school

Lees de volledige tips, met interessante linken op bewustverbruiken.be

 

Bron afbeelding

Reacties

M. schreef

Misschien nog de belangrijkste tip:

leer je kinderen dat ze zélf verantwoordelijk zijn voor hun materiaal. Als je er zorg voor draagt, gaan schoolspullen vaak dubbel zo lang mee!

Vera schreef

School = ook verantwoordelijk! Bij ons school krijgt elk kind elk jaar een doos kleurpotloden, gewoon potlood een lat... Waarom? Geen idee! Op 30 juni belanden ze weer in onze kleurdoos bij als die andere... En waarom je kids in het nieuw zetten op 1 september? Lopen ze er anders zo schandalig bij? Is 1 september dé dag dat je nieuwe schoenen moet dragen? Dacht het niet. Kleren koop je als ze de vorige ontgroeid zijn of als ze tot op de draad versleten zijn.

Liesje schreef

Dit jaar ben ik vastbesloten... Mijn kinderen krijgen geen nieuwe boekentas. M'n zoon van 8 stond nochtans verlekkerd te kijken in de winkel... maar die van hem (en ook van zijn zusjes) zijn helemaal niet versleten. Oké... ze zien er echt gebruikt uit. Maar na een regenbui en een eerste keer slepen over de speelplaats zou een nieuwe er ook zo uit zien. Ook op een paar nieuwe schoenen moet hij, in tegenstelling tot zijn zusjes die uit de hunne gegroeid zijn, nog even wachten. Ik heb hem ook wel uitgelegd waarom: hij heeft nog 2 paar goeie, passende schoenen. Een derde paar is te gek. Die kunnen al weer te klein zijn voor hij ze echt gaat dragen.

Ik wil ze leren dat we niet kopen om te kopen... gewoon omdat we 'zin' hebben in iets nieuws. Als de boekentas echt niet meer mooi is, de schoenen/kleren te klein of niet aangepast aan het seizoen, ... dan vervang ik met plezier!

Reageer