10 gouden tips voor je vriendinnenvakantie

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Ga je deze zomer niet met je lief, maar met je vriendinnen op reis? Zorg dan dat je op voorhand goede afspraken maakt. Het gevaar bestaat immers dat kleine ergernissen - die je je lief zo zou vergeven - je vakantie in het water doen vallen. In het Nieuwsblad staan 10 praktische tips om ruzies te voorkomen.

1. Beoordeel de logies
Bespreek jullie logies geruime tijd op voorhand. Misschien wil die ene vriendin niet in en standaard hotelkamer maar in een bed & breakfastboot overnachten. Stel ook nooit een vaste persoon aan om het verblijf te boeken. Gezamenlijke beslissingen verkleinen de kans op frustraties.

2. Luier erop los
Hoewel folders vol leuke activiteiten staan, doe je er goed aan om de vrije dagen niet te druk te maken. Zalig nietsdoen moet absoluut voorrang krijgen.

3. Gooi dieetprincipes overboord
Bestelt een van je vriendinnen een heerlijke ijscoupe? Dan hoef je jezelf niet noodzakelijk aan je dieet te houden. Samen eten verhoogt het plezier – de extra calorieën moet je daar nu eenmaal bijnemen. Ook klagen over je lijn is niet aan de orde tijdens het vriendinnenweekend.

4. Sta open voor verrassingen
Nieuwe dingen uitproberen geven je trip een extra dimensie. Kies daarom niet voor saaie ritjes met een gocart maar huur een Vespa. Bestel geen standaard biefstuk met frietjes, laat je liever verbazen door de bijzondere gerechten op de menukaart. Zie je twee paar mooie schoenen? Koop ze en schenk voor die ene keer geen aandacht aan dat bijhorende schuldgevoel.

5. Wis vreemde foto’s
Gekke bekken trekken voor de lens is heel grappig maar als het resultaat achteraf op Facebook staat, kunnen jullie er vast minder om lachen. Wis onflatterende foto’s onmiddellijk en spreek desnoods op voorhand af welke kiekjes online geplaatst mogen worden.

6. Steek een pyjama in je koffer
Sexy slaapkleedjes laat je beter thuis. Dit is het ideale moment om nog eens je comfortabele pyjama aan te trekken die je partner verafschuwt.

7. Laat elkaar vrij
Op vakantie hoef je niet continu bij elkaar te zijn. Als je terrasjes wil doen terwijl de rest liever gaat shoppen, ga dan elk jullie gang. Het kan alleen maar interessante gespreksstof opleveren. Spreek een uur af wanneer jullie weer samenkomen, zo vermijd je ergernissen.

8. Leer zwijgen
Tijdens een vriendinnenweekend worden vaak (pittige) geheimen uitgewisseld. Het is uiteraard niet de bedoeling dat die thuis weer opgerakeld worden. Onthoud steeds: wat op zo’n weekend wordt gezegd, blijft achter als jullie vertrekken.

9. Volg wandelroutes
Zijn jullie van plan om een wandeltocht te maken, kies dan voor een uitgestippelde route. Pratende mensen letten immers minder goed op de weg en raken bijgevolg - letterlijk - het noorden kwijt. Een wandelroute biedt nog veel meer belangrijke voordelen: je kan je lunch opeten aan comfortabele picknicktafels, genieten van prachtige uitzichten en komt gezellige tearooms tegen.

10. Maak je thuiskomst aangenamer
Als je vroeger naar huis gaat dan afgesproken, is de kans groot dat je woning er nog rommelig bijligt. De oplossing: spreek een uur af met je partner en kom wat later. Op die manier geef je de thuisblijver in kwestie wat extra kuistijd. Bovendien stimuleert deze tactiek ook het gemis. Hoe later je bent, hoe meer hij naar je verlangt.

Reageer! Heb jij nog goede tips om je reis met vriendinnen aangenamer te maken? Of wat vind jij de beste tip uit het rijtje? Laat het ons weten!

Reageer