Femma pioniert

Wij ontketenen een revolutie.
Dwars door de hoofden van Vlamingen en Brusselaars die voelen dat er iets moet veranderen. Iets aan jouw  eigen leven of aan de wereld waarin je leeft.
Femma brengt jou en anderen samen om met veel passie en goesting aan de slag te gaan. Met jouw drang en talent  om de wereld aangenamer te maken. We maken een rebel van jou. En jij maakt op jouw beurt weer rebellen van anderen.
Dat doen we op jouw maat. Dus wanneer jij wil, hoe je dat wil en waar je dat wil.

 

Jij wil pionieren

Met een kritische blik stel je de wereld in vraag. Jij hebt super veel goesting om een verandering teweeg te brengen in de samenleving. Om mee aan de basis te staan van een samenleving met méér rechtvaardigheid en solidariteit. Jij wil een concrete bijdrage leveren aan een wereld waarin iedereen zichzelf durft zijn en zich ten volle kan ontplooien. Jij wil hiervan anderen bewustmaken. Jij maakt het mee van in het begin!

Jij bent niet alleen

Misschien voel je je als pionier soms alleen. Bij Femma  vind je een netwerk van gelijkgestemden. Je ervaart de kracht van er sámen tegenaan te gaan. Over onze persoonlijke verschillen heen, bundelen we de krachten. Jullie enthousiasme slaat over op anderen en neemt hen mee op sleeptouw. Je empowered elkaar en zet elkaar in elkaars kracht.  Je krijgt dát duwtje in de rug om er nog net iets meer voor te durven gaan.

Met jouw passie op jouw maat

Femma is jouw mini-laboratorium waarin alles mogelijk is!
Jij kiest hoe jij jouw concrete bijdrage wil leveren: in jouw eigen buurt of direct de hele wereld, zacht of hard protest, een afgelijnd project of een groep voor het leven, tijdsinvestering van een dag of 24/7, jij beslist.
Thema’s waar we op inzetten zijn:

Voel jij je aangesproken? Heb je een idee waar je asap mee aan de slag wil gaan?

“Bel me, schrijf me, laat me vlug iets weten”
pionieren@femma.be

Of bekijk deze pagina om te zien of er een vrijwilligersvacature is die jou aanspreekt. 

Nieuws op de Femmablog

Over de superkrachten van vrijwilligers gesproken

Over de superkrachten van vrijwilligers gesproken

Elke vrijwilliger voegt tenminste één positieve noot toe aan het leven van een ander. Dat is nog heel voorzichtig uitgedrukt, want de impact van een vrijwilliger heeft zo’n gigantische reikwijdte dat het maar moeilijk te meten is. Myriam kon op voorhand ook niet voorzien wat ze teweeg zou brengen toen ze eindelijk komaf maakte met dat gekke ideetje in haar hoofd.

Lees het artikel

Kook jij ook wel eens voor buren die dat zelf niet kunnen?

Kook jij ook wel eens voor buren die dat zelf niet kunnen?

Meer dan drieduizend Brusselaars kunnen niks hun thuis noemen. Ook niet in de winter als het buiten vriest. Ook niet tijdens de feestdagen wanneer jij lekker knus met de familie een met liefde bereidde maaltijd gulzig naar binnen werkt. Dit niet in mijn wijk, dachten de meiden van Femma Molenbeek Wonder Girls en de madammen van Femma Molenbeek Parels. Ze sloten de handen ineen en trakteerden samen  de dak- en thuislozen van hun wijk op een heus feestmaal.

Lees het artikel