Femma beweegt

Vind jij het normaal dat vaders minder zorgverlof krijgen dan moeders? Of dat jongens die ballet doen scheef bekeken worden?  Waarom zijn er zo weinig vrouwen in topfuncties? Is het niet oneerlijk dat zoveel alleenstaande ouders in tijd- of geldnood zitten? En stond je er al eens bij stil dat jouw poetsvrouw ook een job moet combineren met haar huishouden? Wie poetst haar huis?

 

Dat zijn nu net de maatschappelijke ongelijkheden waar wij verandering in brengen.

Wij maken de ongelijkheden zichtbaar en werken ze weg. We maken mensen ervan bewust dat er maatschappelijke drempels zijn.  Bijvoorbeeld, dat de combinatie van werk en zorg voor velen niet evident is.  Of, dat het voor papa’s niet makkelijk is om vaderschapsverlof op te nemen. En dat kwetsbare mama’s niet aan vrije tijd toekomen.

We ontwikkelen tools die mensen aanzetten om meer in evenwicht te leven. We richten  buurtnetwerken op, voeren campagne, organiseren vrije tijd voor mama’s met minder kansen en stellen een alternatief beleid voor. 

Dit doen we vanuit een solidariteits- en rechtvaardigheidsgevoel. Met onze honderdste verjaardag in het vooruitzicht zetten we dit extra kracht bij.

Nieuws op de Femmablog

Het verhaal van mijn (Femma-) leven

Het verhaal van mijn (Femma-) leven

Wij vrouwen zijn bezige bijen. We combineren dag in dag uit allerlei taken en zijn daarbij vooral voor anderen in de weer. Zelden vallen we stil,  tenzij na instructie van de yogaleraar, als ziekte bijv. een burn-out  ons velt of wanneer wij zelf of iemand uit onze omgeving iets ergs meemaakt. Dan vallen we stil, dan stopt de ratrace. En dan vragen we ons af: Waarom ik?  Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik? Waar steek ik m’n tijd en energie in? Waarom? Wat is de zin van m’n leven?

Lees het artikel