Culinair

Ontdek onze culinaire workshops in jouw buurt

Femma biedt een onuitputbare bron van inspiratie voor iedereen die houdt van koken, eten en gezelligheid. Op onze culinaire blog vind je een schat aan tips en recepten. Het échte Femmagevoel ervaar je overal in Vlaanderen en Brussel tijdens inspirerende en vooral heerlijke workshops: Fusion, Slow cooking, Pizza Deluxe, Vegatarisch koken en veel meer. Ontdek het aanbod in jouw buurt via femma.be/activiteiten.

Fusion koken

Ingrediënten, kruiden, specerijen, kooktechnieken en tradities uit verschillende keukens worden samengebracht om zo een nieuw gerecht te creëren. De gerechten ontstaan vaak door meegenomen recepten van migranten, die ze introduceren in hun nieuwe thuisland. Ze worden al dan niet geleidelijk aangepast aan de smaakvoorkeuren van het nieuwe woonland. Ook de invloed van vakantiegerechten kunnen een mooie versmelting geven van Oost en West, Noord en Zuid. Wat dacht je van spinazie met haloumi of Thaise lenterolletjes met groentjes van bij ons of het 'bekende' spaghetti bolognese.

Ontdek waar deze workshop doorgaat in jouw buurt

Slow Food

Slow Food is het tegenovergestelde van fastfood: genieten van authentieke lekkernijen, streekproducten en streekgebonden kookwijzen. Een lekkere en gevarieerde keuken begint immers met schitterende producten en daar hebben we in ons land geen gebrek  aan. Ze worden verwerkt in verfijnde gerechten zoals Vlaamse stoverij, Gentse waterzooi, tomaat met grijze garnalen, witloofrolletjes met ham en kaassaus, fazant op Brabantse wijze, konijn met bier, Mechelse koekoek, Asperges op z’n Vlaams …

Ontdek waar deze workshop doorgaat in jouw buurt