Hoe verdeel jij je tijd?

Kinderen, kleinkinderen, huishouden, vereniging, werk. We houden vaak veel ballen tegelijk in de lucht. En niet iedereen heeft het hier makkelijk mee. Femma is daarom druk bezig met het vinden van mogelijkheden zodat iedereen straks zonder zorgen kan combineren. Heb je ook zo’n grote honger naar een fijnere combinatie van alle dingen die steeds tegelijk op je af lijken te komen? Bekijk snel waar je kunt deelnemen aan een workshop en/of quiz in jouw buurt!

Onze Femmagroepen gaan aan de slag rond dit thema. 
Wat er in jouw buurt op het programma komt, zie je binnenkort verschijnen in de activiteitenzoeker.

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Workshop:  Jouw jaarplan voor meer tijd en geluk (workshop met lesgever - 2x2u): Heb je het gevoel dat je leven bestaat uit holle en vliegen? Krijg je je todolijstjes nooit afgewerkt? Kom je maar niet toe aan je plan om te leren naaien, New York te bezoeken of de flamenco te leren dansen? Wat jij nodig hebt, is een plan. Een jaarplan helpt om weer grip te krijgen op je leven en zorgt voor focus en energie. Eindelijk tijd voor jezelf!
   
 • Praatcafé - Veerkracht, wat is dat eigenlijk?:  Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Het gaat niet enkel over ‘terugveren’ naar de oorspronkelijke positie, maar ook om doorgroeivermogen.Dit praatcafé kadert in de Femma-werking rond ‘Evenwichtig en kwaliteitsvol combineren van betaalde en niet-betaalde arbeid voor vrouwen en mannen’. Femma beïnvloedt met dit dossier het beleid, sleutelt aan structurele verbeteringenvoor vrouwen, mannen en de gehele samenleving.
   
 • Workshop:  Start to organise (workshop met lesgever - 2u):  Er zijn geen toverformules, wel een simpele vraag: wat maakt mij gelukkig? Wegdoen en loslaten is meer tijd krijgen, minder geld uitgeven, meer vrijheid voelen en minder zorgen en minder stress ervaren. Stress vermijden bij je thuis, op het werk en in je hoofd draagt bij tot een gelukkiger leven. Rust en ruimte creëren door te organiseren en te minimaliseren is hierbij een hulp, en draagt bij tot meer geestelijke gezondheid.In deze interactieve sessie denken de deelnemers na over hun eigen situatie en de noodzaak van al het materiële in het leven (goederen, geld, kledij …). Er worden tips aangereikt om efficiënt op te ruimen, nieuwe dingen aan te schaffen, orde op zaken te stellen en rust te brengen in de chaos.
   
 • Workshop:  Hoe verdeel jij je tijd? (workshop met lesgever - 3u):  In deze interactieve workshop gaan we dieper in op de manier waarop we verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld een job, de zorg voor anderen, zorg voor onszelf en vrijwilligerswerk combineren.
  Tijdens het eerste deel van deze workshop krijgen we zicht op ons eigen combinatieverhaal en delen we ervaringen met elkaar? Welke taken combineren we? Ervaren we hier moeilijkheden bij?
  In het tweede deel gaan we dieper in op de factoren die maken dat we taken wel of niet goed kunnen combineren. Samen zoeken we naar antwoorden en mogelijke oplossingen.

  Deze workshop is het meest geschikt voor personen op beroepsactieve leeftijd (18-65j).

 • De combinatiequiz (zonder lesgever - 2u):deze ‘combinatiequiz’ staat garant voor enkele uren spelplezier!

Een proevertje?
a. ‘Hoeveel procent van de vrouwen meent dat een voltijdse baan moeilijk te combineren valt met het gezinsleven?’
b. ‘Geeft twee beroemde koppels die in de showbizz vaak genoemd worden door een combinatie van hun namen’
c. ‘Welke lang woord kan je maken van de combinatie van lastenverzwaring + utilisatie?’

Meer lezen?

Op onze blog vind je heel wat leesvoer over onze visie op de combinatie van betaald en onbetaald werk.

Naar de blog

 

Wil je je echt verdiepen?

Bestel ons dossier combinatie betaalde en onbetaalde arbeid in de Femma boetiek.

Bestel