Worteltaart

Worteltaart

Ingrediënten

250 g zachte boter
250 g donkere kandijsuiker
5 eieren
170 g zelfrijzend bloem
5 g bakpoeder
100 g gemalen amandelen
100 g gepelde pecannoten, gehakt
1 theelepel speculaaskruiden (met o.a. kruidnagel, gember, nootmuskaat en kaneel)
285 g wortel, geschild en grof geraspt
snuf zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Vet een rond bakblik met diameter van ongeveer 22 cm in en bekleed het met bakpapier.
  3. Klop de boter en suiker tot een luchtige massa.
  4. Klop de eieren er een voor een door.
  5. Roer er de bloem en het bakpoeder door, doe de gemalen amandelen, pecannoten, specerijen en geraspte wortel erbij en meng alles goed.
  6. Zet de taart een klein uurtje in de oven.
  7. Controleer of de taart gaar is door erin te prikken met een breinaald of een mes.
  8. Als er nog deeg aan de naald of het mes hangt, laat je de taart nog even staan.

Reageer