Visceviche

Visceviche

Ingrediënten

Voor 20 personen
500 g stevige witte vis (kabeljauw, pangasius...)
1 teentje knoflook
1 ui
1 eetlepel fijngehakte gedroogde chilipepers
3 dl limoensap
1 koffielepel geraspte limoenschil
1 koffielepel zeezout
2 oranje of rode paprika’s
1 groene paprika
1 dl olijfolie
zwarte peper

Bereiding

  1. Snijd de vis in hapklare stukjes en kruid ze met zout.
  2. Pel het knoflook en de ui. Snipper het knoflook fijn en snijd de ui in ringen.
  3. Maak een marinade met de chilipepers, het knoflook, de ui, het limoensap en de geraspte limoenschil. Kruid met peper.
  4. Leg de stukken vis naast elkaar in een brede schaal en schenk de marinade erover. Zorg dat de vis goed onderstaat.
  5. Dek af en zet een paar uur in de koelkast.
  6. Verwarm de ovengrill voor.
  7. Leg de paprika’s in de oven tot het vel zwart is.
  8. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprika’s tot ze helemaal gaar zijn. Laat afkoelen.
  10. Leg in elke lepel een stukje vis en wat paprikareepjes.

Bron
Bapas, lepelhapjes en verrines, (96 blz., 16 x 18 cm) Een uitgave van De Praktische School, een bevoorrechte partner van KAV, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel.
Koop op de webshop van Femma

Reageer