Victoria sponge cake

Victoria sponge cake

Ingrediënten

Voor 8 personen
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g boter
200 g kristalsuiker
4 eieren
1 theelepel vanille-extract
100 g aardbeien- of kersenjam
100 g poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter au bain Marie en klop er de suiker onder.
  3. Klop de eieren los en voeg ze aan het suikermengsel toe. Voeg het vanille-extract toe en mix stevig door.
  4. Giet de bloem door een zeef bij het mengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Roer zo weinig mogelijk om de cake luchtig te maken.
  5. Vet een taartvorm in of beleg met bakpapier.
  6. Giet er het deeg in en maak de oppervlakte mooi egaal.
  7. Bak de cake gedurende 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  8. Laat afkoelen en snijd de cake doormidden.
  9. Strijk de jam uit over de bovenkant van de ene helft en laat de randen vrij.
  10. Leg er de andere helft van de cake op en druk aan.
  11. Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en snijd de taart in driehoekige stukken.

Reageer