Toast met gravad lax

Toast met gravad lax

Ingrediënten

250 g zalmfilet (zonder vel)
20 g grof zeezout
20 g kleurzout
1 bos dille
50 g pekelzout (verkrijgbaar bij de slager)
50 g suiker
5 jeneverbessen
5 korianderzaadjes
5 witte peperbollen
1 citroen
2 plakken toastbrood
eetbare bloemetjes en kruiden als garnituur

Bereiding

Hak de dille fijn en plet de specerijen in de vezel. Rasp de citroenschil en meng ze met het zout en de suiker. Meng alles goed dooreen tot een marinade.
Doe de helft van de marinade in een grote schaal, leg daarop de zalmfilets en bedek ze met de rest van de marinade.
Laat de zalm een nacht trekken in de koelkast.
Verwijder de marinade en snij de zalm in dunne plakken.
Toast het brood, leg de zalm erop en garneer met een paar kruidentakjes en bloemetjes uit eigen tuin.

Reageer